I kada sam odlučio – dosta mi je svega, stigao je novi sms. Otropedija "pala"!

15. decembar 2020. 11:00 Stavovi Pirot Plus Online

- Loša mi noć bila. Šta znam, nisam u cvetu mladosti. Šta će mi to da ustajem, merim pritisak, tražim bromozepam! Da budim i uznemiravam moje! Noć!
- Šta će mi taj neki Viden, ta neka gospodja koja vidi bolje iz  Australije, od nas ovde.
- Šta će mi nervoza i pritisak, uvrede od nekih tamo koje u žuvotu nisam sreo.  Zašto da uzmemiravam porodicu, sestru, brata, prijatelje? Zašto da ni krivi ni dužni Sonja, Ivana, Bilja, Milan strepe za januar, mada su bolji i vredniji od svih. -Zašto bi me gradonaelnik optuživao da unosim paniku? Zašto da razmišljam da li mogu i kako ću, daleko bilo, zatražiti pomoć u Bolnici.
- Probudio sam se kasno i odlučio da zastanem, da vidim šta ću i kako dalje. Da razgovaram sa mojima u Redakciji. Kako ćemo da pratimo sve ovo dalje.
- Zašto se ti lekari koji me zovu, pišu, strahuju, zašto se ne okupe i naprave stav koji će saopštiti javnosti?!
- Zašto predsednik Upravnog odbora Bolnice ćuti, zašto sindikati ćute?

"Javi Neši Paunu!"  

Znaju oni kako razmišljam o životu. Ali, kako mi ljutito reče Ivana, a šta ćemo sutra? Svi će nam okrenuti ledja!
Pripremao sam se da vam sve ovo kažem. Otvoren sam kad pišem. Imam osećaj porodice, da se svi znamo. Da vam se, dragi prijateji, obraćam prisno, ovim načinom, jer sam nekako siguran u vas.
I dok sam ispijao ono moje (med, limun, djumbir, kurkumu, med i beli luk, tritace comp, concor), čuo sam signal… Stigle  su nove sms poruke.

…………………………………………………………………………….

Fizikalna  7-8 . U Covid odeljenja ima pozitivnih radnika. Hirurgija ugrožena. Na  Ortopediji 3 lekara i više sestara. Operacioni blok ?

  Čujemo da ne rade više. Izgleda da će u  Niš.

   Ljudi kažu da je to je za krivičnu odgovornost! Ugrožavanje zdravlja i života. I hirurgija...

…………………………………………………………….......................

 Zalila sam doktore do danas i saosecala se sa njima ali pojedinci su se obrukali. Ja koja sam bila nocas u hitnoj sluzbi pregledana ko da sam objekat neki, dobila sam  uput za internistu. Otisla sam u bolnici na prijemnom rekli da idem ujutru na ultra zvuk i da izvadim krv i dam urin.

To mi je navece u bolnici na prijemnom doktorka dala i uredno pregledala i rekla sta i kako i gde prvo da idem ujutru. Predobra zena.

Sve sam to uredno uradila jutros i ako sam do pola dva nocas bila gore. Dr S…  internista, svoje ljude uvodi preko reda jer im  treba izvastaj za neki sistematski, a nas 6-oro koji smo imali prioritetne upute niko ne ferma. Pobunila sam se i rekla da cu se obratiti direktoru bolnice na sta je glavna sestra u internistickoj ambulanti meni rekla "OBRATI SE KOME HOCES TVOJ PROBLEM NE ZANIMA ME" i lupila vratima. Dosla sam svojoj kuci ne znajucu sta mi je, a nije COVID, ali imam neko gusenje, nadimanje, otezano hodam. Dijareju!

     E sad javno kazem

   SVI CEMO DA UMREMO ALI NE OD COVIDA JER SE SAMO OBRACA PAZNJA NA TO,  a ljude vracaju koji imaju zakazane preglede ultrazvuk itd. jos od pre par meseci kada prodje COVID tada da dodju tako je receno... ZGROZENA SAM.

Milojkovic Marija

…………………………………………………………………

- Šta sad?! Da li je trebalo da prećutim ove poruke?! Da narod ne zna šta mu se dogadja u Bolnici, da me tamo neki, koji me ne znaju kakav sam čovek, pominju, vredjaju…?
Odlučio sam, naravno, čast, poštenje, savest , profesionalna etika, sve to govori da se uz ljude mora da bude dok je teško!
Šta drugo, recite mi!?