Hitna pomoć: Vremenski uslovi nisu prepreka, stižemo na svaki poziv!

12. januar 2017. 13:30 Društvo Pirot Plus Online

Služba Hitne pomoći radi 24 časa dnevno i uspeva da zbrine sve pacijente i pored veoma hladnog vremena i loših uslova na putevima. Glavna sestra Suzana Stojanov kaže da je u protekla 24 časa pomoć zatražilo 46 pacijenata i da je obavljeno 26 kućnih poseta.


  • I u ovim teškim uslovima mi uglavnom stižemo na vreme, vozači brzinu prilagođavaju vremenskim uslovima i stanju na putevima, a i na vezi smo sa komunalnom službom i Centrom za vanredne situacije u slučaju da nam zatreba pomoć. Kako su nam iz Komunalca rekli danas će biti očišćeni putevi do svih sela osim do sela Cerev Del gde uopšte nije moguće očistiti sneg. Juče je naša ekipa išla do sela Mali Jovanovac, Činiglavci i Krupac i bez ikakvih problema stigla i nesmetano pružila pomoć pacijentu, istakla je Suzana Stojanov.


Ovih dana se uglavnom javljaju astmatičari, pacijenti sa povišenim krvnim pritiskom, srčani bolesnici, sa stomačnim tegobama i povišenom telesnom temperaturom, s obzirom da je sezona gripa, rekla je sestra Stojanov i dodala da su dežurni lekari juče u toku dana bili dr Mirjana Mančić i dr Spomenka Rančić, a u toku noći dr Miodrag Rančić i dr Mila Srejić.