Gradski odbor SPS-a u Pirotu obeležio 29. godišnjicu

19. oktobar 2019. 15:36 Društvo Pirot Plus Online

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Pirotu danas je proslavio 29 godina od osnivanja. Svečanosti su prisustvovali članovi i simpatizeri stranke, predstavnici drugih političkih partija i brojni gosti.

Na samom početku prisutne je pozdravio Vidojko Panajotović, predsednik Gradskog odbora SPS u Pirotu.

Ovom prilikom uručene su i članske karte novim članovima partije. Socijalistička partija Srbije u Pirotu broji oko 2.000 članova, a u poslednjih mesec dana partiji je pristupilo 150 novih članova.

U izjavi za medije Vidojko Panajotović, predsednik Gradskog odbora SPS-a, rekao je da se Socijalistička partija Srbije u proteklim godinama trudila da svojim delovanjem doprinese boljem životu građana Pirota. Morali su da se prilagođavaju uslovima koji su se vremenom menjali, bilo je problema, ali i mnogo uspeha u radu, istakao je Panajotović i dodao da su jedina levica u Srbiji i da ideje socijalne pravde nikada neće izumreti.

Socijalistička partija Srbije nastala je 17. jula 1990. godine spajanjem Saveza komunista Srbije i Socijalističkog saveza radnog naroda. U Pirotu Opštinski odbor SPS-a, danas Gradski odbor, formiran je 19. oktobra.