Grad koji živi budućnost, grad koji traje, Svečanom akademijom obeležio svoj dan

29. decembar 2017. 09:30 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Večeras je održana Svečana akademija povodom Dana grada. Režiju i scenario za akademiju, pod nazivom “Pirot grad koji traje”, uradilo je Narodno pozorište Pirot. Program su vodili Dragana Kosjerina, voditeljka RTS-a i glumac Nikola Raičević.

Na samom početku Hor Doma kulture pod dirigentskom palicom Anite Nikolić izveo je himnu ,,Bože pravde,,.

Potom je prisutne pozdravio gradonačelnik Pirota Vladan Vasić. Slogan “Pirot, grad koji traje” treba da nas podseti da je Pirot bio I trajao mnogo pre nas, da će trajati I dalje, a da mi koji sada živimo u njemu treba da se potrudimo da ga učinimo boljim I uspešnijim, istakao je gradonačelnik Vasić.

Ovom prilikom dodeljena su i gradska priznanja. Nagrađene je predstavio dr Radovan Ilić, predsednik Komisije, a priznanja uručio gradonačelnik Vladan Vasić.

Priznanje “28. decembar” dobio je Aleksandar Veljić, lutkar u penziji, za oblast obrazovanja.

Posebno priznanje pripalo je:

Aleksandru Paniću za humano delo spašavanja utopljenika, Radio klubu Pirot za doprinos u akcijama huimanitarnog karaktera, Udruženju građana “Osveženje” povodom desetogodišnjice festival “Osveženje fest”, Domu zdravlja Pirot – Službi Hitne medicinske pomoći povodom 35 godina rada i Slaviši Virijeviću, načelniku Policijske uprave Pirot, uručena je zahvalnica za novootvoreni Uslužni centar pri Policijskoj upravi Pirot.

U ime nagrađenih prisutnima se obratio Miloš Colić, predsednik Udruženja “Osveženje”.

U okviru programa prikazan je deo filma “Pirot, grad koji traje”, a nastupili su i “UV dance”, Tijana Ćirić iz Swan Dance studija, kvartet “Crystal strings” i glumci pirotskog pozorišta Milan Nakov i Aleksandar Aleksić.

Za nezaboravnu atmosferu, pored ostalih, pobrinula se i čuvena Kaliopi Bukle koja je svojim nastupom napravila spektakl.

Po završetku Svečane akademije iskoristili smo priliku da porazgovaramo sa Kaliopi. U izjavi za medije ona je rekla da joj se Pirot jako dopao I da će sigurno doći ponovo i održati koncert, možda iduće godine. Ovo veče je za Kaliopi bilo posebno jer je zajedno sa Pirotom proslavila svoj rođendan, 28. decembar. Kada su planovi u pitanju, pored brojnih u planu je i snimanje dva singla.