Golmani odlučili pobednika. Piroćanka Tamara Abramović napustila teren zbog teže povrede, Beograđanka Tijana Ristić proglašena za igrača utakmice!

07. oktobar 2018. 10:36 Sport Pirot Plus Online

Super B liga

1.kolo

Hala Kej

Pirot: ŽRK Pirot – ORK Beograd 21:33 (8:13)

ŽRK Pirot : Abramović, Pejčić 1, Savić, Stojanović, Ćirić 6, Selena Tančić, Simona Tančić 4, Kričak 5, Kostić, Đorđević 4, Grozdanova, Antić 1, Tošić.

Za srpki rukomet jeste dobro, ali za pirotski tim na jučerašnjoj utakmici u svakom slučaju ne! Nekadašnji prvak one Jugoslavije, učesnik evropskih takmičenja, posle godina tavorenja, vratio se na rukometnu scenu Srbije.

Valjda impresionirane protivnikom, koji je prošle sezone bez poraza bio prvak i plasirao se u Super B ligu, naše rukometašice meč su počele bojažljivo. Več u 11. minutu bilo je 5:0 za Beograđanke. Veliki problem, hendikep za pirotski tim, bila je povreda golmana Tamare Abramović koja je već na početku meča morala da napusti teren. Zamenila je mlada Marijana Tošić.

Ivana Ćirić je u 12. minutu postigla prvi gol i bojažljivo najavila da će Piroćanke ipak pokušai da se suprotstave gošćama. Ipak, bilo je veoma teško jer su rukometašice ORK Beograda "držale" razliku od 5 - 6 golova i u 21. minutu bilo je 9:3 za beogradski tim. Do kraja prvog dela tim iz Beograda sačuvao je sigurnu prednost.

U nastavku naše rukometašice igrale su bolje, ali su pred golom promašivale, kako se u žargonu kaže "proslavile" golmana gostiju Tijanu Ristić, koja je na kraju proglašena za rukometašicu utakmice.

U drugom delu još jedan problem za domaće! Povredila se i talentovano desno krilo Saška Antić, koja je takođe morala da napusti teren.

Maka Ilić, predsednica Kluba, rekla nam je posle utakmice, da joj nikada nije bilo teže. Ostala je bez odličnog golmana, povredila se i Saška Antić što predstavlja veliki problem.