Gnjilanu derbi, Mladost remijem do prvog mesta

17. septembar 2019. 07:21 Sport Pirot Plus Online

Okružna liga Pirot

3. kolo

Gnjilan-Senjak 3:1

Velika borba i puno uzbuđenja u derbiju kola. U prelepom ambijentu stadiona u Gnjilanu, fudbaleri domaćeg kluba, i do prošle nedelje vodećeg Senjaka, odigrali su odličan meč na nivou višeg ranga. Gnjilan je zasluženo pobedio sa 3:1 i preuzeo drugu poziciju od Mladosti, koja je remijem protiv Sloge smenila Senjak na liderskoj poziciji, sa istim brojem bodova, kao i drugoplasirani Gnjilčani.

Sudijska trojka sa igračima Gnjilana i Senjaka

Pored pomenutih ekipa pažnju zaslužuju i dva kluba, koji do prošlog kola nisu imali nijedan osvojen bod. „ Vladimir Durković“ i Zvezda su kao domaćini savladali svoje rivale i upisali prve jesenje „ trojke“, dok je Dragoš protiv Berilovčana pretrpeo i treći poraz od starta sezone.

Nakon novog neuspeha, klub iz Radinog Dola je ostao na poslednjem mestu kao jedini, do ovog trenutka, sa „ nulom“ u bodovnom saldu.

Kuriozitet proteklog kola je svakako, da su domaćini pobedili goste na pet susreta, a jedini remi zabeležen je, kao što smo napomenuli, između Sloge i komšija iz Poljske Ržane. Strelci su i ovog puta bili raspoloženi, na 6 utakmica postigli su 25 golova, i zadržali prosek sa šest pogodaka, po meču.

Rezultati trećeg kola: Zvezda – Napredak 3:2, Spartak – Padež 2:1, Sloga – Mladost (PR) 2:2, Željuša – Zadrugar 7:0, Vladimir Durković – Dragoš 2:0 i Gnjilan – Senjak 3:1.

Četvrto kolo ( narednog vikenda): Napredak – Senjak,Zadrugar – Vladimir Durković i Zvezda – Spartak ( 21.09), Dragoš – Gnjilan, Mladost – Željuša i Padež – Sloga ( 22.09). Svi igraju od 16 časova.

Tekst i foto: Sloba Jovanović

3.kolo

Rezultati

Sledeće kolo