Gnjilčani i Držinci, Ržanci i “Temštanje” poveli “kolo”!

14. septembar 2021. 10:43 Sport Pirot Plus Online

Okružna liga

2. kolo

Veliki Suvodol –Lokomotiva  2:0 (0:0)

Gledalaca oko 40: Pogotke postigli za domaću ekipu Radenković u 71 i Stanković u 83 minut.

Sudije: Marković Uroš 8,3, Ristić Saša 8,3, Velev Anđela Anđela 8,3. Delegat utakmice Živković Aleksandar.

FК VELIКI SUVODOL Veliki Suvodol: Đošić- 8.5, Mladenović -6, Vidanović -8, Кostić -7,5 Rančić -7,5, Petrović -7, Stanković  – 7, Radenković -8, Pešić- 6,5, Nikolić– 6,5, Кostić -7,5

LOКOMOTIVA Belo Polje: Janković- 8.5, Colić -7, Tošić -6,5, Ibraimović -7 ( od 46 minut Jovanović – 7,5), Guslov-6,5, Stančić -6,5, Ivanov.D – 7, Milanov -6,5, Ivanov.M - 7, Petrov – 6,5, Tošić -6,5

Igrač utakmice: Đošić Željko (Veliki Suvodol)

      Ekipa Velikog Suvodola odigrala je prvu takmičarsku utakmicu nakon letnje pauze. U klubu su došli novi igrači iz Okružne i Gradske lige Pirot koji bi trebalo da prave razliku  tokom ovog takmičenja, a jedan zanimljiv podatak vezano za ovu ekipu je da su u ekipi došla i dva igrača koji su ponikli u francuskim klubovima Marko i Goran Janković a inače su poreklom iz pirotskog kraja. Njihov nastup se očekuje u narednom kolu

     Prvih pola sata igre gostujuća ekipa pokazala je za nijansu bolju igru i stvorila ozbiljnu šansu za postizanje pogotka u 30. minutu kada je igrač gostiju sam izašao ispred vratara domaćih Đošića koji je taj udarac odbranio.

     U 35. minutu, od strane sudije utakmice  Uroša Marković  dosuđen je penal  za domaću ekipu zbog igranja rukom gostujućeg igrača Tošića u ali nakon konsultacije sa prvim pomoćim sudijom Sašom Ristićem sudija je promenio odluku.

      Početak drugog poluvremena protekao je  u boljoj igri gostujuće ekipe  gde su stvorili dve izgledne šanse za postizanje pogodaka u 52. i 58. minutu . Vratar domaćih odbranio je  te udarce. Кada je ponestalo snage gostujućim igračima u 71. minutu radenković je  evro golom sa oko dvadeset metara, Radenković je doveo svoj tim  u vodjstvo . Od tog momenta videla se samo ekipa Velikog Suvodola na terenu što je i rezultiralo pogodtkom Stankovića u 83. minutu za 2 : 0 što je bio konačan rezultat utakmice.

Кod domaće ekipe istakao se vratar Đošić koji je odbranio tri situacije jedan na jedan sa napadačima Lokomotive i može se sa pravom reći da je ekipa Velikog Suvodola dobila dobrog vratara koji je inače do prošle sezone branio u ekipi Zvezda iz sela Blato.

Bilo bi nedorečeno, a ne navesti da fudbalski klub Veliki Suvodol dobro funkcioniše da se u njemu brinu  mladi ljudi uz pomoć agilnog predsednika MZ Veliki Suvodol  Milana Davidović inače i predsednika kluba kao i velikog zaljubljenika u fudbal Aleksandra  Vidanovića

Ovo  je prva pobeda Velikog Suvodola protiv Lokomotive  od 2016. godine .

Zanimljiv  podatak za ljubitelje fudbala da u ekipi Lokomotive aktivno još uvek igra vratar Janković koji je napunio 60 godina i koji je najstariji igrač koji je registovan u FS Pirotskog okruga a možda i  FS Srbije..

Tekst i foto Siniša Nikolić

...........................................................................

Dragoš – Pobeda   1:2

Stadion: Ciglana

Dragoš: Kostić,Ćirić, Nedeljković(Đorđević),Petrović, Bogdanović, Mladenović, Glišić(Vučić), Jončić, Minčić, Đukić, Mihajlović

 Reserve :  Vučić, Manić, Mladenović, Djordjević, Stanković

Pobeda:  Antić, Milošev, Pančić, Jovanović, Manić, Živković, Veljković, Vidanović, Kostić(Lazarević), Đorđević(Malovac), Rančić.

Rezerve : Tričković, Lazarević, Malovac , Mišić

 Sudije : Filip Djordjev, Nikola Ilić, Dejan Tanić: delegat Zoran Jovanović

Igrač utakmice: I.Rančić (Pobeda)

    Došli su igrači Pobede na Ciglanu po 3 boda, to se videlo od starta utakmice. U prvom poluvremenu Držinci su imali više loptu u posedu, bili konkretniji rival, stvarali šanse, ali prvi gol na meču postižu igrači Dragoša, posle jednog odbitka u šesnestercu gostiju, loptu pod prečku smešta igrač domaćih Jončić, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

    U drugom poluvremenu Pobeda  kreće silovito, golman domaćih Kostić je pomerao granice fizike svojim odbranama sve do  64.minuta kada kapiten gostiju iz penala poravnava rezultat.

     Bolju igru ekipa iz Držine je krunisala u 90.minutu, posle još jednog opravdano dosuđenog jedanesterca. Siguran realizator je bio ponovo Rančić.

Izveštaj Miloš Antić

............................................................................... 

V. Durković-Gnjilan   1:4

VLADIMIR DURКOVIĆ  Pirot: Đorđević-7, Anđelković -6, Кamenović.N-6, Golubović-6, Petrović-5,5, Lazarević- 5,5, Živić – 6, Jovanović -6, Tošić- 6, Nikolić– 5,5, Кamennović -6,5 ,

GNJILAN Gnjilan: Veljković.i-7, Veljković.B-7, Nešić.-7, Radenković -7,5, Stojanović.D-8,5 Tošić.D -7, Stanković -8,5, Marković.M–7,5, Jordanov -7, Živković- 7,5, Tošić.Ž – 8.

Igrač utakmice: Darko Stojanović (Gnjilan)

 Strelci : za V. Durković, B.  Кamenović.  u 31 min. iz  penala .  za ekipu Gnjilan, Stojanović u 44 i 72 minutu iz penala , Radenković u 50 i Ž. Tošić.  u 88 minut.

Žuti kartoni:  Veljković u 31, Nešić u 35, Stojanović u 36 i Živković u 52 minutu. Crvenih kartona nije bilo.

Sudije: Nonić Dušan 8,4, Saša Ristić 8,3, Marković Miloš  8,3. Delegat utakmice Ćirić Saša.

Sam početak utakmice pokazivao je da neće biti utakmica derbi ovog kola,  obe ekipe su pokazala slabu igru na šta je i uticao veoma težak teren za igru. U prvom poluvremenu u 31.  minutu ispravno je dosuđen penal  za domaću ekipu koji realizovan od strane Bojana Кamenovića. U 44. minutu dosuđen je penal  za goste koji je takođe realizovao iskusni Darko Stojanović.

U 38. minutu, dobar udarac Stojanovića u vrata domaće ekipe ali je vratar Đorđević taj udarac odbranio. Odigrano poluvreme je bilo ispod proseka ovog takmičenja.

U drugom poluvremenu gostujuća ekipa pokazala je bolju igru i takvu igru realizovala je pogottkom Radenkovića u 50 minutu za  2 : 1. 

U 72. minutu, opet je dosuđen penal  za gostujuću ekipu koji je realizovao iskusni Stojanović za 3:1.

Tošić Željko u 87. minutu povećao za 4:1 u korist ekipe Gnjilan što je bio i konačan rezulatat utakmice.

Tekst i foto Siniša Nikolić

..............................................................................................

Gradska liga

Konačno, posle nekoliko godina zastoja, Mladost iz Poljske Ržane ponovo beleži dobre rezultate. Ržanci su startovali pobedama i, verujemo, najavili borbu za povratak u Okružnu ligu. Naravno da je još uvekl rano, tek, da očekujemo das u se konsolidovali!

Temšani, takođe, najavljuju bolje igre i treba očekivati da se i oni uključe u borbu za vrh tabele.