EKSKLUZIVNO! Zašto nedovoljno informisani mediji uznemiravaju radnike Tigra? Rešenje je na korak!

01. april 2020. 14:12 Privreda Pirot Plus Online

Vlada Srbije donela je odluku da se sve zvanične informacije o koroni sa lokala dostavljaju Kriznom štabu u Beogradu, odakle će se disribuirati dalje. Pošto je to odluka Vlade, toga se moramo pridržavati bez pogovora i to je svima nama jasno!

  Vlada Srbije, medjutim, nije skrenula pažju medijima, ili nekim novinarima, da ne smeju pisati proizvoljne tekstove, da urednici ne smeju postavljati neistinite, bombastične naslove. Valjda su ljudi podrazumevali da medju urednicima i novinarima postoji odgovornost za ovo vreme u kojem smo.

    Iz pera Zorana Panića, dopisnika lista Danas i Jug medija, kao i iz pera novinara Južnih vesti objavljene su informacije koje u suštini ne smo da nisu jasne, već novinari nisu poznavali zakon, a uz sve to uneli pometnju medju radnike.

Objave o kojima govorimo možete pogledati OVDE i OVDE.

    Juče smo objavili izjavu direktora Vladimira Ilića u kojoj je rekao decidno da se prekida rad narednih dvadesetak dana. Ova odluka važi za radnike koji su zasnovali radni odnos na neodredjeno vreme, kao i za radnike koji su primljeni preko Agencije. Radnici na neodredjeno vreme će primiti naknadu za ovaj period. Ovi drugi neće.

    E to novinari ne znaju!!! Radnici, najpre, nisu otpuštani, već će biti vraćeni na posao kad i drugi.

   I drugo, važnije, ovi radnici nisu zaposleni u Tigru, već su radnici Agencije. O tome da li će primiti naknadu za ovo vreme, odlučuje Agencija!

     I šta se novo dogodilo, što smo danas čuli od Vladimira Ilića?

    Vlasnici agencija, čiji radnici rade po Srbiji, sa predstavnicima Privredne komore. Njima u prilog idu nove ekonomske mere Vlade Sbije. Shodno merama, prestavnici Agencija će zajedno sa predstavnicima Privredne komore, danas razgovarati u Vladi Srbije.

   Vladimir Ilić kaže da postoje velike mogućnosti da se preko Agencije problem reši. Ko će do refundiranja isplatiti radnike, Tigar ili Agencija, danas će se dogovoriti.

  U svakom slučaju, jedno je sigurno, ne treba trčati za senzacijama, uznemiravati radnike neistinama ili poluistinama, već napisati istinu. Dobili smo obećanje da ćemo tokom popodneva dobiti definitivnu infrmaciju o tome  da li će i kada radnici, koji su preko Agencije, dobiti naknadu za period koji neće raditi.

  To je, dragi radnici Tigra, jedina moguća istina. Svesni smo težine vašeg rada, borbe za uslove života i verujte sve što budemo napisali je jedina moguća istina. I u vašem slučaju idemo do kraja. Ne dozvolite da vas neko, zarad nečeg drugog, dovodi u situaciju da gubite zdravlje i ulazite u nevolje.

 Čekamo informaciju oko 17 časova. Biće sve u redu.