Dr Goran Petrović: Ministrstvo zdravlja pozitivno ocenilo rad na besplatnim pregledima. Od nedelje i ginekološki pregledi u Domu zdravlja!

14. oktobar 2017. 14:30 Društvo Pirot Plus Online

Dr Goran Petrović, direktor Opšte Bolnice Pirot, prisustvovao je juče sastanku u Ministarstvu zdravlja gde se razgovaralo o nastavku besplatnih pregleda. U Ministarstvu je ocenjeno da su naši gradjani izuzetno reagovali i da su svi pregledi realizovani. Dr Petrović najavio je da će se pregledi nastaviti u nedelju 15. oktobra, ali proširiti i na još jednu zdravstvenu ustanovu.

Dr Radovan Ilić, direktor Doma zdravlja rekao je da je ova Ustanova spremna da obezbedi besplatne ginekološke preglede u svim ambulantama.

Dr Nebojša Jovanović, pomoćnik direktora Opšte bolnice za medicinska pitanja, rekao je da je prva nedelja besplatnih pregleda bila veoma uspešna što se tiče rada lekara i odziva. Jovanović je istakaio da je Opšta bolnica kadrovski i tehničkiu spremna da odgovori svim zahtevima pacijenata.

Iskoriistili smo priliku da Dr Gorana Petrovića pitamo o slučaju koji se dogodio u Bolnici, da je petoro pacijenata obolelo od salmonele. Petrović je rekao da je dobro da se o tom problemu kaže javno, jer se o problemu unošenja hrane pacijentima govori dugo i da zabrana postoji. Kuhinja u Opštoj bolnici radi po svetskim standardima i ne postoji mogućnost da dodje do oboljevanja pacijenata na ovakav način.

U gradu se već duže vremena govori o neispravnosti vode za piće. O tome do sada nismo želeli da objavljujemo infiormacije, jer smo želeli da budu rečene iz pravog izvora. Dr Goran Petrović objasnio je razloge zbog čega voda u Bolnici nije ispravna .

O vakcinaciji protiv gripa, izjavu dr Radovana Ilića, direktora Doma zdravlja, objavićemo u sutrašnjem izdanju Portala Plus online .