Dr Goran Petrović, direktor Bolnice: Radi se krov Bolnice, zamena stolarije u ambulantnom delu, postavljanje solarnih panela

04. jun 2021. 11:31 Gradska hronika Pirot Plus Online

Radovi na rekonstrukciji Bolnice napreduju predviđenom dinamikom, rekao je u izjavi za medije dr Goran Petrović, direktor Opšte bolnice Pirot.

Izvođači radova, i pored nepovoljnih vremenskih uslova, koriste svaki trenutak za realizaciju planiranih poslova. Praktično se radi na tri "fronta". Sprema se zamena krova na kliničkom delu Bolnice. Tu je predviđeno da se postave novi paneli. Završava se hidro i toplotna izolacija na polikliničkom delu, gde je urađeno više od trećine radova. Postavljeni su stalci za solarne panele i trenutno se radi na zameni stolarije. Tokom vikenda stolarija će biti zamenjena u ambulatnom delu, kako bi se iskoristili neradni dani. Rok za završetak radova, sa predviđenih 200, produžen je za 70. Ipak, do kraja godine očekujemo da svi predvđeni radovi budu završeni. Takođe se nadamo da će ove godine Grad Pirot raspisati javnu nabavku za izradu projektne dokumentacije za II fazu radova na rekonstrukciji Opšte bolnice Pirot, kaoja predviđa unutrašnje uređenje. Zbog specifičnosti posla, ova faza biće podeljena u više podfaza, jer je Bolnica složen sistem. Moraće da se radi sukcesivno, jer i pored ovog značajnog posla na rekonstruciji, moramo u kontinuitetu da obezbediomo neophodnu zdravstvenu zaštitu, kaže dr Petrović. 

Radovi u okviru prve faze počeli su krajem prošle godine. Vrednost ovih radova je 303 miliona sa PDV-om.

Izvođači radova su “M enterijer” i “SIB invest”.