Dokle bre tako, gde će vam duša !!!??

11. februar 2020. 13:51 Stavovi Pirot Plus Online

 Boldirani kurziv

   Posle svega što se u poslednje vreme izdogadjalo, odlučio sam ovih dana da na Redakciji razgovaram sa mojim mladjim, vrednim kolegama, koji rade za nešto više od 300 evra. Moja plata je, inače, za deset hiljada viša od njihove (direktor, glavni urednik, novinar, reporter, fotoreporter, često i vozač, dakle “šest u jedan”).

  Detalje oni znaju! Mnogo toga su naučili napamet, jer  godinama pokušavam da ih podstičem, ukazujem, zahtevam, često i nalazim manu, želeći, znajući, da mogu, da su vredni i da je objava, uvek malo, da mogu više. Život je pun svega.  Oni znaju ono moje “sa mnom je lepo, ali mnogo teško”!

     Ovih dana su “deljene pare” medijima. O tome ću posebno da pišem, jer želim da znate  ko je kako, zašto i koliko dobio. Smatramo to obavezom, složili smo se, jer su to vaše pare i treba da znate gde idu i na koji način se opravdavaju ta ne mala sredstva. Doduše,imam svoje mišljenje o tome, da li je ovakav način raspodele sredstava pravedan i kako se to, zbog jednog, ili dva navodna projekta, koji se razvlače navodno na celu godinu dobije toliko i toliko. To je jedno, drugo, osim tih projekata, drugi skoro ne rade ništa  i prodju veoma lepo. Drugi pak teme iz redovne programske šeme, takodje guraju kao projekat, za šta po zakonu, nemaju pravo. Treće, postoje i neka obrazloženja koja su prepisana iz projekta u kojima  kandidat obećava brda i doline, 800 objava, hvali sebe da je najposećeniji , što je posebno relativna karateristika.

      U ovoj “gomili” medija koja su se javila, ima ih sa svih strana, preko četrdeset, posebno mesto imaju tezgaroši. Tako su verovali ili ne dobili sredstva veliki listovi, poput Večernjih novosti, Danasa, što nas “čini ponosim” da je  “mali Pirot”  toliko bogat da pomaže velike i bogate. Čudi me da pirotskim parama nisu pomognuti još neki “visokotiražni” tabloidi.

     Šta se krije “iza brda”!

      Dopisnici ovih i sličnih medija su novinari i “novinari” koji veći deo dana provode u blizini kumove kancelarije, u hodnicima policije, sudova... To su oni koji “hapse” ljude bez presude, gaze ljudske sudbine bez dovoljno dokaza, to su oni koji su naslednici onog kolege koji je posle teške nesreće turskih državljana  po povratku u redakciju razočarano rekli  “eh, samo dva mrtva”.!

  Dakle, Zoran Panić, dopisinik Danasa i portala Jug medija, stalno zaposlen inače u TV Pirot. Porodica je dobila kuću jer je jedan od članova imao status izbeglice. Danas i Jug medija dobili su vaš novac.

   Večernje novosti – Vitomir Ćirić, bivši magacioner u Piroteksu. Inače zajedno sa sinom copy paste šalju tekstove bulevarskim novinama ...

   Pirotske vesti – Aleksandar Ćirić – uz to sa tatom potpisuje raznorazne vesti  u brojnim tabloidima.

   Moja priča, mojim, vrednim, životno izuzetno časnim, da li i naivno časnim novinarima, upravo se, pored ostalog odnosila na to. Da čuvaju svoj obraz, da nikada ne kradu od drugih, da ne otimaju fejsbuk i da, bez obzira na plate kakve imaju, nikada, ama baš nikada, jedan te isti ili malo izmenjeni tekst, šalju drugim redakcijama.

      Da bih vam sve dokazao, uzeo sam samo jedan primer. Osim Lj.Filipova, sa kojim se nekog od njih “ljubi i grli” sve ovo što vidite naniže, potpisala je ova tezgaroška trojka. Za isti tekst kaplje sa svih strana. Gde će vam savest. Ima li novinarske etike. Sa izvora Tv Pirot recimo, promenjene prve reči, tekstovi idu na sve strane. Sa navodnog izvora Pirotskih vesti, često i Tv Pirot, V.Novosti ,  kaplje  na sve strane.

    A onda uz sve to, dobrodašna Komisija, da li samo oni, “posole” im i odluče da i tim ”velikim, novinama “kapnu” po koji dinar. Zbog Danasa i Večernjih novosti, ili zbog Panića i Vite Ćirića.

    Pitam se ja!

    Dovoljno. Kada bude sve jasno i kada se sve obelodani, pokazaću vam kako su otišla 24 miliona za medije.

  A ovo ispod. To je crna stranica pirotskog nazovi novinarstva. Tužna stranica ! Pogledajte, početak rečenice, promene u istom sadržaju. Osnova ista !

    Dokle bre više tako ! Gde će vam duša !

Nesreća kod Pirota: Poginuo pešak

Večernje novosti pre 1 dan  Vita Ćirić

Istraga je u toku. NA magistralnom putu od Pirota do Dimitrovgrada, u nedelju oko 17 i 45 časova poginuo je pešak M.J.(45). On se naglo pojavio na kolovozu, u momentu kada je iz pravca Dimitrovgrada nailazio "opel" pirotskih tablica. Od udarca je… »

Kurir: Teška nesreća kod pirota: Pešak istrčao na kolovoz i na mestu ostao mrtav

..........................................................

Pešak izleteo na magistralu i stradao na licu mesta

Jugmedia pre 1 dan  Zoran Panić

Na bivšoj magistrali, odnosno državnom putu Pirot-Dimitrovgrad, juče oko 18 časova, kod sela Činiglavci poginuo je četrdesetčetvorogodišnji pešak M.J. na licu mesta. On je, iz nepoznatih razloga, odjednom izašao na kolovoz i u tom momentu na… »

.....................................................

Tragedija kod pirota: Automobil pokosio pešaka - poginuo na licu mesta

Srbija danas pre 24 sata  neko od njih trojice, pogledajte stil

Istraga je u toku. Na bivšoj magistrali, odnosno državnom putu Pirot-Dimitrovgrad, u nedelju oko 18 časova, kod sela Činiglavci poginuo je pešak M.J. (44). On je, iz nepoznatih razloga, odjednom izašao na kolovoz i u tom momentu na njega je naleteo… »

......................................................

Poginuo pešak kod Pirota

Južne vesti pre 1 dan  Filipov

U saobraćajnoj nesreći koja se noćas desila na državnom putu kod pirotskog sela Činiglavci, poginuo je 44-godišnji pešak kada je na njega naleteo automobil marke "opel" pirotskih registracija. Iz, kako kažu u policiji, za sada nepoznatih razloga… »

.......................................................................

Teška nesreća kod pirota: Pešak istrčao na kolovoz i na mestu ostao mrtav

Kurir pre 24 sata  neko od njih trojice

Na državnom putu Pirot-Dimitrovgrad, u nedelju oko 18 časova, kod sela Činiglavci poginuo je pešak M.J. (44). On je, iz nepoznatih razloga, odjednom izašao na kolovoz i u tom momentu na njega je naleteo automobil marke "opel" iz pravca Dimitrovgrada… »

............................................................

Nesreća kod Pirota: Pešak odjednom istrčao na kolovoz i poginuo na licu mesta

Telegraf pre 1 dan isto neko od njih trojice

Na njega je naleteo "opel" iz pravca Dimitrovgrada. Na bivšoj magistrali, odnosno državnom putu Pirot-Dimitrovgrad, u nedelju oko 18 časova, kod sela Činiglavci poginuo je pešak M.J. (44). On je, iz nepoznatih razloga, odjednom izašao na kolovoz i u… »

Jugmedia: Pešak izleteo na magistralu i stradao na licu mesta

...........................................................

Državni put Pirot-Dimitrovgrad: Poginuo pešak!

Pirotske vesti pre 2 dana

Na bivšoj magistrali, odnosno državnom putu Pirot-Dimitrovgrad, danas oko 18 časova, kod sela Činiglavci poginuo je pešak M.J.(44). On je, iz nepoznatih razloga, odjednom izašao na kolovoz i u tom momentu na njega je naleteo automobil marke… »

..........................................................

  Budite strpljivi, sledi nastavak!  Dosta više “šlihtanja”!!