Do kraja gradjevinske sezone put prema Gnjilanu i Gostuši

23. novembar 2012. 11:58 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Trenutno se na putu prema Gnjilanu izvode radovi na postavljanju sistema za odvodnjavanje. Vidojko Panajotović, pomoćnik predsednika Opštine za saradnju sa Vladom Srbije, u izjavi za Plus radio kaže da je projektant pronašao adekvatno rešenje i da će radovi biti završeni u najskorije vreme

- Zadovoljan sam što su nam finansijeri izašli u susret i pronašli adekvatno rešenje vezano za primedbe, koje su se odnosile na izgradnju trotoara, sistema za odvodnjavanje i uličnu rasvetu. Sa desne strane puta prema Bolnici biće uradjen trotoar, a u dogovoru sa Komunalcem, biće posadjen i drvored, kaže Panajotović.

Posle odredjenih tehničkih problema koji su se javili u delu STAR projekta, koji se odnosi na asfaltiranje puta prema Gostuši i izgradnji mosta u selu, izvodjač je nastavio radove. Ukoliko se sve bude odvijalo prema planu, radovi će biti završeni u naredne dve nedelje.

- Ukoliko ne dodje do nepredvidjenog pogoršanja vremenskih uslova, radovi će biti završeni u narednih desetak dana, jer se izvodjaču ne isplati da sada povuče mašine, da bi ih vraćao ponovo na proleće. Ostalo je da se asfaltira još oko 500 metara puta, koji je u potpunosti pripremljen. On će i u ovakvom stanju, ukoliko se ne postavi sloj asfalta, moći bez problema da se koristi tokom zime, napominje Panajotović.