Direktori odlučili, srednjoškolci nastavu nadoknađuju 30. i 31. januara, osnovci 31. januara i 18. februara

17. januar 2017. 13:00 Društvo Pirot Plus Online

Zimski raspust za učenike osnovnih i srednjih škola trebalo bi da po školskom kalendaru počne 28.januara i završi se 13.februara. Međutim, zbog produžetka raspusta oko praznika, zbog epidemije gripa, Ministarstvo prosvete naložilo je nadoknadu propuštene nastave. Tako će učenici na zimski raspust dva dana kasnije. Aca Božić, direktor Tehničke škole i predsednik Aktiva direktora srednjih škola kaže da je ministar prosvete svim školama dostavio dopis da sve škole moraju da planiraju nadoknadu nerealizovanih nastavnih dana, s obzirom da je došlo do prudžtka raspusta tokom novogodišnjih i božićnih praznika.


  • U dopisu stoji predlog kako da se nadoknade ta dva dana. Na nivou našeg grada jutros je doneta odluka da prvo polugođe koje je trebalo da se završi 27. januara, na Savindan, bude produženo za još dva dana, pa će tako i ponedeljak, 30. januar, i utorak, 31. januar, biti radni, a posle toga počinje zimski raspust, kaže Božić.

Sa ovom odlukom složile su se i sve škole iz Pirotskog okruga. Iako škole u Dimitrovgradu i Babušnici nisu radile cele nedelje zbog gripa, složile su se da prekinu sa nastavom 31.januara, pa će preostala tri dana kroz radne subote nadoknaditi.

Obaveza svake škole je da sada pošalje sve predloge i zahteve Školskoj upravi Niš kako bi se to odobrilo.

Kako je rekao Božić, pirotska Gimnazija će najverovatnije završiti 27. januara sa nastavom, zbog načina nagrađivanja učenika, a propušteno će odraditi subotom u martu i aprilu, što nam je potvrdio i direktor Bratislav Krstić.

Osnovne škole u Pirotu odrađivaće subotom propuštenu nastavu, i to 21. januara za ponedeljak i 18. februara za utorak, izjavio je Tugomir Ćirić, direktor OŠ "Vuk Karadžić" i predsednik Aktiva direktora osnovnih škola.

Dragan Gejo načelnik Školske uprave Niš rekao je u izjavi Portal Plus online i Naxi Plus radio da ova institucija neće određivati termine kada će se izgubljeni časovi nadoknaditi već će posle odluke škola u gradovima biti dužna da obavesti resorno ministarstvo.