Dimitrovgradski teatar uspešno završio mini turneju u Bugarskoj

01. jul 2013. 10:50 Dimitrovgrad Pirot Plus Online


Dimitrovgradski teatar na mini turenji u Bugarskoj predstavio se komedijom „Nema dade, nema bate“ po tekstu Srbislava Minkovica, u režiji Slobodana Aleksića. Toni Aleksov, dokumentarista Centra za kulturu u Dimitrovgradu, kaže da je ansambl, u toku turneje, nastupio na Međunarodnom pozorišnom festivalu Zvezdana prašina


- Pozorište Hrosto Botev koje ove godine slavi jubilej, 125 godina postojanja i rada , imalo je čast da učestvuje na Međunarodnom pozorišnom festivalu. Putovanje je bilo prilika da posetimo naše prijatelje sa kojima dugo već dogovaramo gostovanje, tako da smo pre učešća na Festivalu postili Jablanicu a nakon Festivala nastupili smo i u Sevlievu. Na Festivalu su učestvovali ansambli iz Bugarske, Španije, Italije, Rumunije i mi smo bili predstavnici iz Srbije. Nije takmičarskog karaktera i zamišljen je kao način da se upoznaju pozorišta, međusobno druže, I da se publici ponudi i neki drugačiji teatar. Bilo je nekoliko predstava koje su bile na netradicionalnim lokacijama, kao što su prazne hale. Bile su i interesantne radionice sa temama vezanim za pozorište. Žiri umesto nagrada razgovara sa učesnicima i iznosi svoja zapažanja i predloge. Žiri je bio oduševljen nastupom našeg teatra. Dopao im se nastup, scenografija, muzika, igra glumaca, improvizacija u neželjenim scenama koje su se dogodile u vreme predstave. Uputili su nam najiskrenije čestitke - kaže Aleksov.


Tetar u Dimitrovgradu priprema predstavu “Ožalošćena porodica” po tekstu Branislava Nušića povodom jubileja ovog teatra, dodaje Aleksov.