Deponija dobila zvaničnu dozvolu za odlaganje otpada

15. septembar 2014. 09:16 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Od strane Agencije za zaštitu životne sredine Ministarstva poljoprivrede, u petak je Regionalnoj sanitarnoj deponiji izdato rešenje o dozvoli za odlaganje neopasnog otpada na samoj deponiji, kaže direktor Deponije Zoran Stanković. Prema njegovim rečima na dozvolu se čekalo praktično od samog osnivanja preduzeća, ali je procedura takva i praktično je dozvola dobijena u redovnom postupku

- Ovo nam je bilo veoma značajno za samo obavljanje delatnosti, s obzirom da je tako predvidjeno Zakonom. Dozvola je izdata na 10 godina, a samom izdavanju dozvole prethodile su posete nadležnih inspektora i članova komisija Ministarstva, koji su u više navrata obilazili Deponiji, i beležili reference koje su neophodne za dobijanje dozvole, prvenstveno kada je zaštita životne sredine u pitanju, kaže Stanković.

Takodje, kod Direkcije za vode Ministarstva poljoprivrede pokrenut je postupak dobijanja vodopriprede dozvole, koja je takodje neophodna za obavljanje delatnosti odlaganja otpada na deponiju. Vodoprivredna dozvola je deo upotrebne dozvole, s tim što je Opština Pirot, koja je izdala upotrebnu dozvolu predvidela da se vodoprivredna dozvola naknadno pribavi.