Definitivno! Sve je završeno. Izabran izvođač radova. Za neki dan počinju radovi na izgradnji terena sa veštačkom travom i manje atletske staze!

12. oktobar 2021. 13:16 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Čekali smo i dočekali ! Ne tako davne, 2018. godine, Grad Pirot je po drugom pozivu konkurisao  Projektom ,,Sportske aktivnosti za mlade..." kraće – teren sa veštaćkom travom u kompleksu Gradskog stadiona, tamo na četvrtom terenu do pruge.

Zna se evropski projekti se rade precizno, sa mnogo detalja. Naši u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj su, ako je suditi po broju dobijenih projekata, pokazali izuzetno znanje.

 Na  gradskom sajtu je objavljeno sledeće.

Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve u prekograničnom regionu LINK

Postoje one dopune koje uvek zahtevaju vreme, dok to prođe sve moguće provere. A često zavisi i od bugarskog partnera. U ovom slučaju to je Opština Montana. Sa ovom bugarskom opštinom naši su uvek imali dobru saradnju.

Kada je sve završeno, Marija Djošić je za naš Portal objavila

Marija Đošić, KLER: Teren sa veštačkom travom devetnaesti pirotski projekat iz IPA programa prekogranične saradnje

Projekat su  uspešno uradile Nataša Stefanović i Jovana Tončić. 

Danas je na mejl stigao, kako sam komentarisao sa Marijom Djošić drugi deo ove značajne vesti

Dodeljen ugovor za izgradnju terena sa veštačkom travom po projektu

 „Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve u prekograničnom regionu“ koji se finansira iz INTERREG IPA Prekograničnog programa Bugarska-Srbija

Nakon sprovedene tenderske procedure dodeljen je ugovor za izgradnju terena sa veštačkom travom. Radove na izgradnji terena i postavljanju veštačke trave izvodiće firma „Kubiktrans plus“ doo u konzorcijumu sa firmom „Lastesaro“ doo iz Beograda.

Radovi će obuhvatiti – postavljanje veštačke trave, golova, izgradnju mini atletske staze od tartana ,postavljanje rasvete kao i prateće sadržaje.

Početak radova se očekuje u narednom periodu zavisno od vremenskih uslova.

Rok za završetak radova je 6 meseci.

                             Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj                                                                                                  

S obzirom da je prošlo dosta vremena, tačno godinu dana, podsetili smo na vest koja će mladima, posebno ljubiteljima fudbala i atletike biti veoma značajna .

Vrednost granta koji dobija Pirot  je 364.800 evra. Drugi deo granta kompletnog projekta dobila je Montana, za slične aktivnosti.

Očekuje se da narednih dana radovi krenu. Trebalo bi da Pirot konačno dobije teren sa veštačkom travom u aprilu iduće godine