Marija Đošić, KLER: Teren sa veštačkom travom devetnaesti pirotski projekat iz IPA programa prekogranične saradnje

29. oktobar 2020. 13:43 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Marija Đošić, šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj u izjavi za Portal Plus online kaže da je se Projektom Terena sa veštačkom travom, praktično za grad Pirot završava priča oko drugog poziva Intereg IPA programa prekogranične saradnje. 

Reč je projektu koji će dodatno unaprediti sportsku infrastrukturu u gradu, jer će realizacijom biti obezbeđen moderan teren sa pratećim sadržajima.

Pored samog terena sa veštačkom travom biće izgrađena mini atletska staza, postavljen plato i adekvatna rasveta. Dodatna sredstva, pored obaveznih 15% učešća od vrednosti projekta, obezbedila je Gradska uprava Pirot. Ukupna vrednost projekta je 690.000 evra, od toga pripadajući deo gradu Pirotu je 415.000 evra. Pirot je vodeći partner na projektu koje se realizuje sa opštinom Montana u Bugarskoj, kaže Marija Đošić. 

Rok za realizaciju projekta je 18 meseci i on je krenuo od trenutka potpisivanja ugovora. U narednom periodu predstoje nam neke procedure, javne nabavke dok je realno očekivati da radovi na izgradnji počnu naredne godine, u novoj građevinskoj sezoni, kaže Đošićeva. 

Ovim projektom završavaju se aktivnosti u okviru drugog poziva Intereg IPA programa. Prema rečima Marije Đošić za sada nije poznato kada će novi poziv biti otvoren, sve to zavisi i od trenutne situacije sa korona virusom, ali se Kancelarija i Grad Pirot pripremaju. 

Grad Pirot je do sada u partnerstvu sa opštinama i gradovima u Bugarskoj, preko programa Prekogranične saradnje realizovao 19 projekata.