Dečice, dok sedite kod kuće! Pišite, javite nam nešto lepo, crtajte!

06. april 2020. 10:21 Dečiji kutak Pirot Plus Online

Naš Portal će se potpuno otvoriti ka svemu što može da popravi vaše raspoloženje. Šaljite nam fotografije, neobične trenutke koje ste zabeležili, vaše pesme, priče koje su prilagodjene trenutku u kojem smo. Poseban poziv šaljemo dečici, da nam pošalju svoje crteže, priče, pesme koje su napisali, da opišu dogadjaje. Da napišu pismo svojoj drugarici ili drugu.

  Naš mejl : plusradio010@gmail.com

      Sinoć nam je stigla lepa priča Gabriela Icića.

Gavran, pas i korona

Dugo već znam da su psi najpametnije životinje na svetu, pa su tu neki papagaji, delfini itd. Ali da su gavranovi vrlo inteligentne ptice saznao sam za vreme pandemije korona virusa.

Naime, moja mama je volela da hrani psa koji živi kod solitera pored trafike. Ona je profesor srpskog jezika. Posle izvesnog vremena su i moja mlađa braća počela da ga hrane. Oni su blizanci. Ali tog dana smo na prozoru bili ja i Leka i
spremali smo da našem psu bacamo salamu. Ponekad bi neki drugi pas uzeo njegovu hranu međutim to se nije dešvalo često. I baš tada, za vreme policijskog časa došlo je do čudnog događaja koji se retko viđa.


Jedan očigledno vrlo lukav i pametan gavran je sa strane gledao tu situaciju sa velikog platana pored solitera.On je doleteo na granu drveta ispod našeg prozora i čekao Leku koji je i na levu i na desnu stranu bacao salamu psu. Kada je Leka
bacio drugo parče salame gavran je brzo sleteo sa grane i ukrao psu ovo parče. Pas ga je pojurio i lajao za njim, ali uzalud.


Ovaj događaj je meni ostao u sećanju zato što se to retko događa i zato što je ovaj gavran pokazao da u nekim situacijama može da bude pametniji i od psa. Ja sam već znao da su vrlo pametni što pokazuje to kada ne mogu da slome orah
oni ga uhvate i sa velike visine bace na beton ili na nešto drugo čvrsto da bi se slomio. Ovaj doživljaj kao i moj brat neću zaboraviti nikad.

Ali ipak mislim da gavran nije prevario samo psa nego i mog brata i mene.

Gabriel Icić 05.april 2020
5/4 razred, razredna Vesna Vasić - OŠ „Vuk Karadžić“Pirot