Dan za dobrotu

03. oktobar 2012. 11:20 Gradska hronika Pirot Plus Online

U okviru programa aktivnosti obeležavanja Dečije nedelje danas je Dan za dobrotu. Tim povodom organizovan je obilazak dece na dečijem odeljenju Opšte bolnice . Predstavnici Opštine, organizacije Prijatelji dece i PU “Čika Jova Zmaj” uručiili su prigodne poklone bolesnoj deci.

Sreten Savov, član opštinskog veća, kaže da opština Pirot pruža podršku u stvaranju boljih uslova za boravak i rad na dečijem odeljenju i u porodilištu .

-Svaki dan je bitan za decu i svakodnevno im treba posvetiti pažnju. U okviru dečije nedelje oganizujemo posebne manifestacije i aktivnosti kojima dajemo posebnu podršku deci i njihovim aktivnostima. Danas smo na dečijem odeljenju sa željom da deca koja trenutno ovde borave brzo ozdrave. Opština Pirot, između ostalog, brine i o dečijem odeljenju i porodilištu Opšte bolnice. Ove godine smo iz budžeta Lokalnog plana akcije za decu, obezbedili reanimacioni sto za novorođenčad i savrmeni porođajni sto a danas svečano uručujemo frižider dečijem odeljenju, u cilju kvalitetnog čuvanja hrane za decu-kaže Savov.

Predstavnici PU “Čika Jova Zmaj” uručili su slikovnice i edukativne igračke deci koja trenutno borave u bolničkoj grupi. Miloš Todosijević, direktor ustanove kaže da je briga o deci svakodnevna a ne samo u toku dečije nedelje

-Ono što me raduje što su ovde trenutno deca sa nekim blažim simptomima, tako da očekujem da se uskoro vrate u svoje grupe. Ne želimo da pravimo pompu oko ovog dolaska, mi svakodnevno razmišljamo o ovoj deci, oni su sastavni deo ustanove. Imamo svakodnevni kontakt sa vaspitačicom koja radi sa grupom dece koja su na bolničkom lečenju . Svaki dan je dečiji dan, svaka nedelja je dečija nedelja-kaže Todosijević