Da li Vladan Vasić dezinformiše javnost?

17. januar 2021. 13:13 Stavovi Pirot Plus Online

Aleksandar Djordjevic                                                 16 Jan 2021, 19:44 (16 hours ago)                                   

Da li Vladan Vasić, dezinformiše javnost, a nas ponižava, dajući izjavu za Južne vesti u članku pod nazivom "U naselju Rogoz u Pirotu voda ušla u nekoliko dvorišta, u gradu bez problema". 

Vladan Vasić kaže: "Ima nešto malo poplavljenih dvorišta, kuća, podruma nekoliko u višem delu Rogoza. S obzirom na količinu padavine i vodostaj reka koji možemo da uporedimo sa 2007. godinom kada je bila velika poplava, ovo su štete manjih razmera" rekao je Vasić.

Kao čelni čovek grada, za ovakvu neistinu, treba da snosi odgovornost. Činjenica jeste, ne samo da je poplavljeno naselje Rogoz, već su poplavom obuhvaćena naselja Kavak, Rogoz, Nova mala i Prisijansko naselje. Ljudima je
voda nanela ogromnu štetu, poplavivši podrume, sobe, ostave, skladišta hrane za porodicu, skladišta hrane za stoku, radionice, mehanizaciju, staje, svinjce, bašte, voćnjake, njive...

Postoje porodice, koje su morale da izađu iz svojih kuća i spas nađu kod prijatelja i rođaka. Na terenu, još uvek ima ugroženih domaćinstava, sa podrumima punim vode, sa starim ljudima kojima je potrebna pomoć.

Povrh svega, gradska vlast je osnovala komisiju za popis štete na infrastrukturnim objektima, koji su pod ingerencijom grada, dok je popis štete na privatnim parcelama prepustila mesnim zajednicama, sa objašnjenjem da tu štetu nisu u obavezi da nadoknade.

Što se tiče Štaba za vanredne situacije, postoji sumnja, da ni u jednom trenutku nisu zvanično zatražili pomoć i intervenciju pripadnika Ministarstva odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova.


……………………………………………………………………

Poštovani Aleksandre, 

Objavićemo Vaše pismo, ali moramo kao Redakcija da se ogradimo od Vaše ocene. Prihvatili bismo Vaše navode, da ste komentarisali video izjavu.

Ovako, tekst koji se objavi u novinama često je relativan (neću drugu reč da upotrebim). Pitanje je da li je Vladan Vasić zaista ovako rekao ili ne. Ono što mi objavljujemo, ne prepričavajući ili navodeći - reči sagovornika , uvek je u video formi i iza toga stojimo.

Kako ovaj Portal često koristi izvore novinara ili medija iz Pirota, može neko da pomisli i da je to neka ,,pirotska verzija"ove izjave. Mi s navedenim Portalom nemamo ama baš nikakvu saradnju, mada, lično, poštujem sposobnosti i rad naše koleginice Gordane Bjeletić, inače Piroćanke !