Colić: Ne mešamo se u nesporazume boraca, učestvovaćemo na licitaciji za kupovinu dela parcele na Vrelu

24. novembar 2021. 13:01 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Prepucavanja, da ne kažemo neku drugu reč, na relaciji Gradski i Okružni odbor SUBNOR-a Pirot traju godinama. 

Ovih dana, posebno posle konferencije za medije koja je održana prošle nedelje i na kojoj je onako pompezno najvljenjo pomirenje i početak saradnje između dva odbora, taj raskol nikad nije bio veći. Od oba predstavnika dobijamo uveravanja da su oni zvanični zastupnici upisani u APR-u, da su oni ti koje priznaje centrala SUBNOR-a Srbije, i tako dalje.

Razlog za to čini se jasan. Sutra 25. novembra zakazana je licitacija za prodaju dela parcele na Vrelu u okviru stečajnog postupka IO "Prvi maj" u stečaju. Borci na čelu sa Draganom Svetozarevićem i Ivanom Jovanovićem traže da se licitacija ne održi jer je, prema njihovim rečima i onome što je napisano u dopisu, sporna parcela u potpunosti u vlasništvu SUBNOR-a. Juče su odložili blokadu auto-puta, koja je bila najavljena u pet do dvanaest.

Razgovarali smo i sa Svetozorevićem, Jovanovićem, juče je gostovao i Peco Todorovski, koji je, trenutno, na osnovu podataka u APR-u zvanični predstavnik Gradskog odbora SUBNOR Pirot

Pirotski borci i dalje "ratuju"! Ko je u pravu - Peca Todorovski i njegovi "saborci" ili Dragan Svetozarević sa svojim "ratnicima"!!!???

Dok "bivši borci ratuju" Dom na Vrelu propada

Ostalo je da čujemo i stav Gradske uprave. Miloš Colić, zamenik gradonačelnika bio je jasan, lokalna samouprava ne želi da se meša u unutrašnje stvari i odnose između fizičkih lica u okviru udruženja građana.

Činjenica je da sukob ide ka imovinskom karakteru. Sporna je parcela na Vrelu, čija je licitacija zakazana u četvrtak. Ovo je isključivo predmet stečajnog postupka, i grad Pirot se javlja kao zainteresovani kupac. S druge strane postoji objekat na toj zajedničkoj parceli koji je u vlasništvu SUBNOR-a. Objekat je ruiniran, ali do sada nismo mogli da ulažemo u tuđe. Mi smo naravno zainteresovanu i za kupovinu ovog objekta, ukoliko je na prodaju, kaže Colić.