Božićna škola u Pirotu - drugi dan

04. februar 2019. 12:01 Sport Pirot Plus Online

Tokom Božićne škole 2019. u velikoj sali Hale “Kej” svakog dana od 9 sati održava se škola gimnastike Gimnastičkog kluba “Soko”. Tradicionalno veliko je interesovanje dece za ovaj sport.

Zabeležili smo atmosferu na početku današnjeg treninga.

Slobodan Stefanović, jedan od tri trenera, kaže da je ovo godine oko 60 deteta došlo na gimnastiku i da im je drago što je konstantno mnogo zainteresovanih za ovaj program. GK “Soko” trenutno ima oko 100 polaznika, a posle Božićne škole očekuju da taj broj bude još veći.

Među brojnim malim gimnastičarima Teodora, Marko, Konstantin, Dajana i Mila bili su raspoloženi da sa nama podele svoje utiske sa gimnastike.

Istovremeno u maloj sali Hale “Kej” održava se korektivna gimnastika koju vodi Dragan Zdravković, trener Džudo kluba Pirot, koji je u Sportskom centru zadužen za korektivnu gimnastiku za decu od prvog do četvrtog razreda.

Zdravković kaže da je zbog modernog načina života i nedostatka fizičkih aktivnosti korektivna gimnastika veoma značajna kako bi deca putem određenih vežbi ispravila telesne deformitete.

U Medija centru Doma kulture danas je održan prvi čas Božićne škole gitare. Ono što je bilo primetno jeste da je ove godine veliki broj dece odlučio da se upozna sa ovim instrumentom i da nauči da svira osnovne akorde.

Da je interesovanje iznad očekivanja potvrdio nam je i nastavnik Dragan Vidanović

Deca sa kojom smo ovom prilikom razgovarali kažu da vole gitaru i da bi želeli da nauče dobro da sviraju, a neki od njih su imali i posebne razloge

Tijana Ćirić vodi Školu plesa, ove godine kao deo sekcija Doma kulture. Školi plesa priključilo se 35 deteta, koja su podeljena u dve grupe.

Devojčice, sa kojima smo razgovarali, kažu da im se ples dopada i da vole da plešu zato su se i odlučile za ovaj program u okviru Božićne škole.

Veliko interesovanje i ove godine nije izostalo za Školu karatea i džudoa. Trenira oko tridesetak devojčica i dečaka. Škola je objedinjena a treninge vode reprezentativac u karateu, Marko Rajković, i trener Džudo kluba "Pirot", Dragan Zdravković.

Prema rečima trenera, Dragana Zdravkovića, svake godine se trenira zajednički, i ono što je dobro uvek neko od polaznika Škole nastavi da se bavi ovim sportom.

Marko Rajković, smatra da je na prvom mestu zdravlje dece. Kao i svaki sport tako i karate i džudo omogućavaju deci da očvrsnu i da se zabave tokom raspusta.

Zabeležili smo i izjave najmladjih polaznika škole.