Bogat program u okviru Akcije “Čitalačka značka”

06. jun 2016. 11:30 Kultura Pirot Plus Online

Povodom uspešnog okončanja ovogodišnje manifestacije „Čitalačka značka” Narodna biblioteka Pirot organizovaće dva programa namenjena učesnicima manifestacije.

U utorak, 7. juna, u 12 sati u sali Doma Vojske, Rade Jovanović, pesnik, i Dragan Marinković Marinko, glumac i kompozitor, izvešće program „Od štiklica do šnalica“. Ovo je program koji je prvenstveno namenjen đacima od prvog do četvrtog razreda.

Za takmičare uzrasta IV, V i VI razred Biblioteka u četvrtak, 9. juna, sa početkom u 12 časova, organizuje druženje sa omiljenim piscem Vesnom Aleksić, autorom brojnih i nagrađivanih knjiga za decu i mlade („Dođi na jedno čudno mesto“, „Lovac na maslačke“, „Zvezda rugalica“, „Marija Modiljani“, „Mesečev dečak“ i dr.), zastupljenom i u lektiri za „Čitalačku značku“.

Ovogodišnja manifestacija „Čitalačka značka“ interesantna je i po tome što su na njoj prvi put učestvovali i učenici ŠOSO „Mladost“. Održana je u periodu od 11. do 24. maja, uz učešće 642 pirotska osnovca, od kojih je 626 nagrađeno.

Direktorka Narodne biblioteke Nadica Kostić kaže da su prošle godine po prvi put nastupili sa predstavom za decu posle manifestacije Čitalačka značka, pa su i ovoga puta za decu osmislili nešto slično.