Božićna liturgija u Tijabarskoj crkvi; Otac Žarko Dimić: Provedimo ovaj dan u miru sa bližnjima i izmirimo se sa onima sa kojima smo zavađeni

07. januar 2020. 10:00 Društvo Pirot Plus Online

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave Božić, rođenje Isusa Hrista. Na ovaj dan u svim hramovima služena je božićna liturgija.

U Tijabarskoj crkvi je i ove godine liturgiji prisustvovao veliki broj građana, a posle liturgije vernici su se i pričestili.

Otac Žarko Dimić, starešina Tijabarske crkve, po završetku liturgije čestitao je prisutnima praznik i poželeo da dan provedu u miru, druženju sa rođacima i prijateljima u miru.

U izjavi za Portal Plus onlajn otac Žarko istakao je da je roždestvo Hristovo dan kada se sećamo rođenja Spasitelja sveta i poručio da ovaj praznik treba iskoristiti da ukažemo ljubav našim bližnjima, ne samo porodici i prijateljima, već i onima koji stradaju, ali i da se izmirimo sa onima sa kojima smo zavađeni.

Najradosniji hrišćanski praznik Božić se slavi tri dana. Drugog dana Božića bogosluženje u hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Tijabari počinje u 7.30 časova.