BENU svečano otvorio apoteku "Karlo Skacel". Aleksov, član Borda direktora: Zadržana radna mesta, razmatra se uvođenje trosmenskog rada

14. septembar 2023. 13:35 Društvo Pirot Plus Online

Najveći lanac apoteka u Srbiji i vodeći farmaceutski brend u kontinentalnoj Evropi, BENU otvorio je danas renoviranu apoteku Karlo Skacel u Dragoševoj ulici. 

Apoteka je jedna od ukupno šest renoviranih apoteka koje je grad Pirot, u okviru koncesionog ugovora, ustupio na korišćenje AU Benu na period od 15 godina. 

Na svečanosti otvaranja BENU apoteke prisutnima su se obratili Dejan Aleksov, član Borda direktora kompanije i direktor za kupce i kanale, kao i Miloš Colić, zamenik gradonačelnika Pirota.

Aleksov je tom prilikom istakao da BENU apoteke odlikuje nov i moderan pristup u sprovođenju farmaceutske usluge, čiji je fokus na promociji preventive i zdravih navika, poboljšanje kvaliteta života i blagostanju društvene zajednice.

Prema rečima Dejana Aleksova, u mnogim gradovima Benu apoteke rade trosmenski.

U Pirotu to trenutno nije slučaj, ali ukoliko postoji potreba, razmotrićemo i ovu opciju. O tome je bilo reči i sa predstavnicima Gradske uprave Pirot, kazao je Aleksov.

Koncesioni ugovor je izabran između dve moguće opcije za Apotekarsku ustanovu Pirot, koja je poslednih godina poslovala sa gubitkom, rekao je Miloš Colić, zamenik gradonačelnika. BENU apoteke preuzele su dug apoteke od 112 miliona i potraživanja u iznosu od 43 miliona dinara. 

Zadržana su radna mesta, dobili smo moderno opremljene apoteke i bogatu ponudu, rekao je Colić.

BENU trenutno posluje na više od 420 lokacija u Srbiji.