Asfaltiranje ulica odvija se po planu

04. septembar 2014. 06:54 Babušnica Pirot Plus Online

Direkcija za građevinsko zemljište opštine Babušnica po planu i programu završila je javne nabavke za planirane investicione poslove. Direktor Direkcije Miljan Todorović, kaže da je u toku asfaltiranje ulica, a da se narednih dana očekuje početak radvoa na uređenju centra Babušnice.

-Ovih dana aktuelno je asfaltiranje ulica. Završili smo asfaltiranj Partizanske ulice kao i ulice 29. novembar, ovih dana počeli su i radovi na izgradnji dela Bačko Petrovačke ulice, vrednost tih radova je 9 miliona dinara. Sutra je otvaranje javne nabavke Ministarstva privrede za izgradnju Karađorđeve ulice i Stevana Sinđelića, vrednost ovih radova je 20 miliona dinara. Ono što je trenutno najaktulenije, zaključen je ugovor za uređenje centra Babušnice, u pitanju je najuži deo centra faza A, izvođač radova biće “Tončev gradnja” iz Surdulice i očekujem da i ti radovi započnu. Vrednost celog projekta je preko 80 miliona dinara i radiće se fazno-kaže Todorović.

Krpljenje udranih rupa u ulicama u Babušnici je zavšreno ostalo je da se isti radovi izvedu u nekoliko sela na teritoriji opštine i da taj posao bude z avršen pre zimske sezone. Kada je reč o planovima za naredni period Todorović kaže da će se oni pretežno odnositi na rekonstrukciju i i asfaltiranje puteva.