Asfaltirana deonica državnog puta kod sela Slavinja

02. jul 2021. 16:47 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Završno asfaltiranje deonice državnog puta kod sela Slavinja na Staroj Planini, danas je obišao gradonačelnik Pirota Vladan Vasić sa saradnicima. 

Decenijama se čekalo na asfaltiranje ovog puta koji je jedan od najbitnijih na Staroj Planini i povezuje mnoga staroplaninska sela, ali i opštine Pirot i Dimitrovgrad. 

Ova deonica je sada kao "avionska pista"!

U obraćanju medijima, Vasić je podsetio i zahvalio se nadležnom ministarstvu, Koridorima Srbije i JP "Srbija putevi" koji su izdvojili više miliona dinara za rekonstrukciju regionalnih putnih pravaca na teritoriji grada Pirota i Dimitrovgrada. 

Takodje, Vasić je rekao da su od Planinaraskog Doma ka selima Dojkinci, Visočka Ržana i Slavinja u toku zemljani radovi. Kako kaže, četiri kilometara ove deonice biće rekonstruisano i finansirano iz budžeta Vlade Republike Srbije, a radiće se na još jednom kilometru od izlaza iz sela Rsovci ka Slavinji, izmedju ostalog.

Zahvaljujući Vlada Republike Srbije, u našem kraju, više od 40 kilometara regionalnih puteva je asfaltirano u prošloj i ovoj godini. 

Nakon obilaska završnog asfaltiranja deonice kod sela Sllavinja, Vladan Vasić obišao je Farmu Eva gde su ga dočekali Marija i Žarko Velimirović i Nina i Nikola Mirotić