Ana Lazarević: Suočavamo se sa velikim gubicima, ali nastojimo da održimo kontinuitet u radu

09. mart 2021. 13:53 Društvo Pirot Plus Online

U poslednjih godinu dana turizam i ugostiteljstvo suočeni su sa najvećom krizom usled pandemije izazvane koronavirusom. Hoteli i restorani imali su velike probleme zbog prekida rada, zatim reorganizacije posla u skladu sa preporučenim merama i izmenama u gotovo svim segmentima organizacije.

Kako su radili u proteklih godinu dana, kako su prevazilazili probleme i kako sada posluju, s obzirom da je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna, pitali smo vlasnicu i direktorku Hotela “Ana lux” u Pirotu, Anu Lazarević.

U izjavi za portal Plus onlajn, Ana Lazarević je istakla da se radi sa velikim gubitkom, iako su za ovu godinu prognoze bile svetlije. Prema njenim rečima najveći udar je na hotele u gradskim sredinama, za razliku od banja i hotela u zimskim rekreativnim centrima koji su u poslednjim mesicuma imali mnogo više posla.

I pored velikog broja problema i gubitaka u poslovanju, u kadrovskom smislu se ništa nije promenilo u Hotelu “Ana lux”. Vlasnica hotela kaže da nije bilo otpuštanja radnika, zaposlenima su predstavili problem i napravili plan rada za dalji period.

Ana Lazarević smatra da ovaj posao nije dovoljan, plata nije ista kao kada su bile normalne okolnosti, ali u odnosu na brojne hotele i ugostiteljske objekte koji još uvek nisu počeli sa radom, oni uspevaju da održe kontinuitet u radu.

Bez obzira na sve navedene probleme i aktuelnu situaciju Ana Lazarević veruje da će se stvari u narednom periodu menjati nabolje i poručila zaposlenima da je do tada neophodno razumevanje i strpljenje svih.

Kompletan razgovor sa Anom Lazarević, vlasnicom Hotela “Ana lux” poslušajte u emisiji Video Presing na portalu.