Vaša pitanja: Izvorci traže asfalt! Radnici Makaron mode i dalje pišu i negoduju!!!

28. mart 2022. 13:43 Stavovi Pirot Plus Online

M.M.
Kad će neka reportaža iz Izvor, da se podsete nadležni da treba da završe asfaltiranje, slabo nasipaju rupe, razbucamo kola sve, kad počinje građevinska sezona?

Zdravo Nešo, kažu da nema para u budžetu za završetak asvaltiranja u selo Izvor, kome da se obratimo, odakle da krenemo kao građani sela, obećali su prošle godine da će sa početkom ove sezone krenuti radovi, bila je i reportaža o tome, zašto su uzeli po hiljadu evra za kanalizaciju za priključak, a sad kažu nema para, gde su pare??? Hvala na odgovoru, navrati do Izvor da snimiš put i rupe, neće ni da nasipaju postojeće rupe.

………………………………………………………

J. K.
Ulica Cirila i Metodija i Bogojavljenska u Senjaku, ona nova ulica koja iz Cirila i Metodija vodi ka bazenu. Uradjen je projekat, skinuti su stari ivicnjaci, postavljeni novi, uredjen i asfaltiran parking I postavljeni stubici a ulica ostala 1m neasfaltirana u duzini od 50ak metara, nema nacina da se normalno predje i da se covek ne uprlja, narocito kada je kisa jer je tu prljavo, pesak i blato.
Nije ovako bilo pre uredjenja, a posle uredjenja kao da neko nije zavrsio posao, ili neko nije dobro uradio projekat, ostalo rugo i tako je vec pola godine.
Vidim na tvojim vestima da se rade mnogo drugi projekti sa asfaltiranjem a niko ne pominje da treba ovde da se zavrse radovi.
Mozda i Svilarova da podsetis da treba da zavrsi i ovo, da li je to izvodjac "zaboravio" ili "projektant" ili "javna nabavka" ali dzabe su sve uradili kad nije dobro.
Evo slika iz googla od 2014 gde se vidi da je asflat isao do ivicnjaka a sada ga nema

………………………………………………………..
 

J.N.
Dokaz  koji je dostavljen da placaju doprinose je totalna glupost, to je neka uplata od 2.300 dinara, ti bar znas kako se uplacuju porezi I doprinosi i koliko iznose za jednu platu, i znas koliko on ima radnika, nemoj da nasedas da im dajes "pokrice" i objavljujes "dokaze" koji su vise nego smesni.
Pitajte  nadlezne, inspekciju rada, poresku upravu,  da proveris da li su radnici prijavljeni, da li imaju valjane ugovore o radu i da li im se placaju porezi i doprinosi i osiguranja.
 Inspekcije su na osnovu ranijih informacija vec trebale same da se aktiviraju i da provere rad ove firme.
Kako ce ti radnici da idu u penziju kad im nije uplaceno penzijsko I zdravstveno? Zasto drzavni organi ne sankcionisu ovakve "strane investitore" kad se o ovom problemu pise vec nekoliko meseci? Zasto inspekcije nisu reagovale?
Zasto je dokaz koji je dostavljen za placanje poreza - uplata u
Velikoj Plani? Ako se placaju porezi u Velikoj Plani, sta opstina/Grad Pirot imaju od ovog investitora? Zasto firmu ne preregistruje sediste da bude u Pirotu kad ovde radi, treba da ovde placa i poreze I doprinose? Nece ovi ljudi da idu da se lece u bolnicu u Velikoj Plani, nece njihova deca da idu u skolu u Velikoj Plani.
   Investitor u Pirotu - treba da ima i sediste firme u Pirotu i da
ovde placa svoje obaveze, da i nas grad ima nesto od njegovog
iskoriscavanja radnika.
    Zasto radnici ne primaju plate? Zasto su plate manje od zakonskog minimuma? Gde je ovde granski sidikat? Gde je kolektivi ugovor?
Puno pozdrava za tebe i tvoju sjajnu ekipu.

K. Ć.

Što se tice ovog Safeta gledam juce prica covek prica a ni sam ne zna sta prica...nisam znala pre vaseg razgovora da cete se cuti Pitajte zasto ja kao trudnica jos nisam isplacena ako su doprinosi uplaceni a ja bebu vec od dva meseca imam jedva su mi isplatili oktobar...ostali su duzni novembar decembar i januar...a s tim u vezi da smo se natezali kao ludi oko tih uplacivanja i pretila sam advokatima i opet kasne.Da sam znala da cete da ga kontkatirate da ga pitate to da vidim sta bi.Bezobrazluk i neodgovornost prema trudnicama.A da ne pricam da je hteo kad je cuo da sam u drugom stanju da me otpusti i ne produzi ugovor ali zakon ga je sprecio

……………………………………………………………………

Zdravo čika Nešo, šaljem vam slike iz parka na Kaleu gde su pukle neke grane na drveću i pitanje je trenutka kad će da padnu i naravno mogu nekoga da povrede! Pozdrav Bane!

……………………………………………………………………

Što se tiče Safeta Saglama, mi smo sa njim razgovarali i od njega dobili odgovore kakve smo dobili. Smatramo da je ovo ozbiljan problem o kojem treba da razmišljaju u Gradskoj upravi, kao i da reaguju nadležni organi.

Ako im ovi utisci naših sugrađana nisu dovoljni, obratićemo se zvanično za odgovore svim stranama koje treba da budu zaintresovane za poslovnu politiku ove konfekcijske kuće.