Šta su Vladan (Živković!) i njegova supruga doživeli juče popodne u Pazarskoj ambulanti?! Dokle više?!

15. oktobar 2021. 12:50 Stavovi Pirot Plus Online

 Juče popodne, da bilo je negde posle pet, nepoznat broj, javio se čovek, uznemiren, drhtavim glasom, nervozan, ispričaoi mi, za mene samo još jednu, za njega  priču iz duše.

Šta sam mogao drugo, da obećam, da ću se pozvati na Zakon o dostupšnosti informacija od javnog značaja, ovo jeste takva pojava i da ću njegovo pismo, sa nekoliko mojih pratećih rečenica na tri adrese. Možda je trebalo da je pošaljem i komandantu Štaba za vanredne situacije. Ne znam ko je pisao ono saopštenje juče, ali trebalo je makar da ga pročita dva, tri puta i napiše bar jednu konkretnu informaciju i podatak.

 No, njihova stvar.

 Postupio sam po obećanju !

.................................................................................... 

Dom zdravlja , Pirot, direktor Dr Radovan Ilić
Gradska uprava, Zaštitnik pacijentovih prava, Saša Igić
Pirotski upravni okrug, zdravstveni inspektor

Poštovani, shodno Zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja, s obzirom da ovakvih i sličnih događaja ima svakodnevno, osećamo moralnu i profesionalnu obavezu da vam pošaljemo prijavu očekujući da ćete ispitati ovaj i slične slučajeve  kako se ne bi ponavljali i u Zakonom predvidjenom roku od osam dana poslati odgovor.
U ovoj veoma složenoj situacijizbog pandemije, ali i loših vremenskih uslova, pacijenti se nalaze u veoma teškoj, skoro nezavidnoj situaciji.

.......................................................................................

Vladan Zivkovic <zivkovicvladan79@yahoo.com>
Thu, 14 Oct, 17:23 (15 hours ago)
to me
Zdravo Nešo!!!

Danas oko 15h sa suprugom smo otišli u Pazarsku ambulantu na pregled. Bili smo rasporedjeni u ordinaciju broj 1 kod doktora Milana . Po redu kako smo stajali  ja sam bio sedmi, a supruga osma.
Ordinacija broj 2 bila je prazna, a unutra je sedela  doktorka .
 U 15 h i 20 min pomenuta doktorka i doktor otišli su na pauzu. U tom periodu na šalteru sam pitao da li nije problem da nas dvoje prebace kod doktorke u ordinaciju broj 2 kako bismo malo smanjili red čekanja. Odgovor je bio neljubazan i odvratan sa ironijom da oni imaju normu i moraju da se svi pridržavaju istom broju pregledanih pacijenata.
Moje  pitanje  bilo  je gde će da rasporede ove silne pacijente koji su ispred kada je kod pojedinih doktora norma već popunjena.
Odgovor na to nisam dobio samo mi je rečeno da oni ne mogu da me prebace ali da  mogu u hodniku da sačekam i pitam doktorku.  U  tom trenutku ista sestra izašla je i otišla kod doktorke koja  je sa kolegom  još uvek na  pauzi i objasnila joj moje zahteve.  U 16h sa pauze se vratio  doktor iz ordinacije broj 1 i počeo sa radom . Njegov rad trajao je do 16 h i 25 min kada  je opet napustio ordinaciju i izašao. Doktorka iz ordinacije broj 2 se sa pauze vraća u 16h i 10 min kada sam je pitao u hodniku i pokušao da joj objasnim problem prosto nije htela ni da me sasluša pošto joj je već sve bilo rečeno od strane sestre.
Njena ordinacija bila je  prazna, nigde nikog.  U jednom trenutku počinju sestre da uvode svoje prijatelje i pustaju ih na preglad kod te doktorke koja je navodno  ispunila normu.
Tad sam planuo i na šalteru im sve sasuo u lice i naravno bez pregleda smo  napustili ambulantu.
Nešo, molim te objavi ovo i naravno pitaj ambulantu u čemu je problem a da zaboravio sam ispred na kiši pokvašeni su stajali još nervozni pacijenti koji nisu mogli  da udju unutra a tamo je prazna čekaonica.
 Vladan Živković

.................................................................................... 

 Ništa neću da dodam. Samo to, da dolazi zima i da je osnovni red da pomenuti Štab, Savet za zdravlje, gospoda direktori zdravstvenih ustanova, pronadju HITNO rešenje.

 Znam pouzdano da je Vladica Dimitrov, presednik  Opštine Dimitrivgrad obezbedio da  pacijent ne luta, svi pregledi su na jednom mestu.

 Imam poruke o tome!