"Pauk" na pirotskim ulicama od srede, 21. aprila

19. april 2021. 11:49 Gradska hronika Pirot Plus Online

Boban Tolić, direktor JP "Komunalac" najavio je da će sredinom nedelje sa radom početi specijalno vozilo za uklanjanje nepropisno parkiranih vozila, tzv. "pauk".

Prema njegovim rečima vozilo je nabavljeno po izuzetno povoljnim uslovima od beogradskog Parkin servisa, po ceni od 1,5 milion dinara. Reč je o vozilu koje ima značajno veću nosivost od prethodnog, do 4.000 kilograma. Vozila će biti odvožena na depo, koje će raditi do 17 časova. Kazne odnosno cene odvoženja su na nivou od pre tri godine. 

Svesni smo činjenice da se u Pirotu, u poslednjih nekoliko godina, broj vozila značajno povećao i da je problem parkiranja sve izraženiji. Očekujemo da će to, u nekoj meri, biti ublaženo sređivanjem nekoliko parkirališta na području grada, koja su u planu za ovu godinu. Naravno propisi i zakoni moraju da se poštuju, u protivnom slede sancije. Vozilo je značajno veće nosivosti tako da će njime biti odvožena i teža vozila, kaže Tolić.

Na dnevnom redu sednice Gradskog veća i Skupštine grada jedna od tačaka biće i razmatranje izmene Programa poslovanja JP "Komunalac" i izmene i dopune cenovnika usluga uklanjanja i čuvanja vozila za 2021. godinu. Prema Tolićevim rečima, dosadašnji cenovnik za vozila do 1.900 kilograma neće biti menjan, dok se se na sednici utvrđivati cena odvoženja nepropisno parkiranih vozila koja su teža od 1.900kg, što do sada u cenovniku nije postojalo.

Inače cena uklanjanja vozila do 800kg je 4.200 dinara, od 801-1330kg cena je 5.500, preko 1330 do 1900kg -  7.500 dinara. Takođe na Sednici će bti utvrđena i cena ležarine kao i troškovi uklanjanja vozila van područja grada.