“Mladi lave” ne pravi faulove s leđa i ne “udaraj ispod pojasa”!

27. septembar 2021. 15:05 Stavovi Pirot Plus Online

Boldirani kurziv!

Volim da gledam sednice Gradske skupštine. Ranije skoro da nisam propuštao ni sednice Skupštine Srbije.

Naša izuzetno poštovana doktorka Milena, pošto je znam poodavno, odlično se snalazi kao predsednica Gradske skupštine. Sa profesionalne strane gledano, ima dobru boju glasa, dikciju, zna gde su tačka i zapeta, koristi dramske pauze.

Mada, moje mišljenje je da bi dr Milena, koja je sećam se, kada su se ono brojali pregledi, bila rekorder. Uz to, pedijatara, dobrih, malo ima, tako bar kažu!

Dobro, naša je očigledno praksa, da pravimo i ovakve izbore.

Ovo je, za ovu moju priču manje bitno, tek, nisam mogao da ne kažem.

..............................................................................................

Vladan Vasić, gradonačelnik, zbog obaveza verujem, došao je "sredinom prvog poluvremena". Nije učestvovao kada je Miloš Colić igrao "na male golove", sa jedinim opozicionarom ponovo doktorom, Žarkom Todorovićem.

Colić je dobio ovaj meč ubedljivo sa preko 40 golova, ovaj, glasova. 

Na kraju, Miloš Colić, zamenik gradonačelnika proglašen je za igrača utakmice! Imam utisak da jedan od predstavnika "mladih lavova" dobija sve veću minutažu.

 .................................................................................................

 Elem, stižem do razloga zbog čega izveštavam sa ove "utakmice" koju je ekipa koju je predvodio "rezervni centarfor", dobila ubedljivo sa 15:0. Toliko je odluka (golova) postignuto većinom  glasova (akcija).

   Sve je to dobro jer su usvojeni značajni dokumenti, odluke (golovi) koji su omogućili da domaća ekipa i dalje drži visoku poziciju (na tabeli) u odnosu na protivnika koji očigledno nema dovoljan broj odbornika (igrača).

  Zašto ovo pišem?

 Kada se završila "utakmica"  moj zamenik gradonačelnika (centarfor), "mladi lav" požurio je da poentira i u pisanoj izjavi za pirotska sredstva informisanja, pošalje izjavu u kojoj je na početku, napravio faul (s leđa, bokseri kažu "udarac ispod pojasa").

Pošto je zamenik gradonačelnika "uvio u oblandu" jedan detalj, veoma bitan, ja ću vam dragi sugrađani priznati, ovo:

U POJEDINIM LOKALNIM MEDIJIMA ...

Da to smo mi, Portal Pirot Plus online. Da olakšam "mladom lavu" da se zna u koga je "pucao".

E sad, posto smo mi medij koji ne objavljuje neutemeljne i tendenciozne tekstove, već objavljuje ISTINU I SAMO ISTINU, podsećam da smo se mi obratili nikom drugom, do Ministarstvu energetike, koje nam je poslalo odgovor i u njemu i ovo :

Dakle "mladi lave" da li je neutemeljen i tendenciozan odgovor koji nam je poslalo Ministarstvo, a potpisao pomoćnik ministra , to ćete vi sa njima da raščistite.

 Šta smo mi uradili!?

 Objavili smo ovo da je Odeljenje reklo - da, kao i emisiju, Regionalne nam tv, u kojoj je gradonačelnik rekao da o istraživanjima nije znao ništa.

Nigde nismo napisali ni ko je potpisao izjavu, ni da li je neko obavestio gradonačelnika ni da li je gradonačlelnik na tv rekao istinu ili ne!

Dakle, mladi zameniče,  moja seda brada, moje porodično vaspitanje, moje decenije rada i svakodnevno gledanje u oči sa Piroćancima NE DOZVOLJAVA MI da radim neutemeljene i tendenciozne tekstove!

To  znajte! NIKADA NISAM LAGAO NITI SAM PRIHVATAO DIKTATE !

...........................................................................................

I još ovo.

Neću dozvoliti, po cenu svega, a Vi dobro znate čega sve, da mi neko spočitava da radim nešto neutemeljeno i tendenciozno, da lažem i pišem po diktatu!

 Mnogo je iza mene i predsednika i zamenika i direktora i političkih iskrenih boraca i neistomišljenika, političkih gubitnika, da bih se sada  pokrio ušima .

Mnogo je onih o kojima sam pisao, kojih sada nema ni u tragovima. Vreme je pokazalo da sam bio u pravu!

Voleo bih da ovo shvatite, jer dobro znate, da o Vama kao čoveku, sinu mog školskog druga, profesora imam lepo mišljenje.

Ali da Vam dozvolim da budete u pravu kada niste, to neću!

 I ne mora da znači da su oni koji su u situaciji da javno, s obzirom na poziciju, smatraju da su jedini u pravu i da "znaju bolje od doktoratoga", što bi rekla moja baba Ljubica.

Utoliko pre što vidim ko je sve u vašoj okolini!

...........................................................................................

Nenad Paunovic plusradio010@gmail.com

13:14 (4 minutes ago)
 
to kabinet

Odeljenje za urbanizam i stambeno komunalne poslove  - načelnik Bojan Pešić
Poštovani,
Pozivajući se na Zakon o dostupnosti informacija od javnog značaja, molimo Vas da nam dostavite odluku - mišljenje  Odeljenja  za urbanizam i stambeno komunalne poslove  br. 03-310-2 / 218 od
18.5.23018. godine
Podsećam da je rok za dostavu odgovora osam dana!
Srdačan pozdrav
Nenad Paunović