Škole spremne za početak nove školske godine, sve preventivne mere preduzete. Ministar Šarčević: Većina roditelja za nastavu u školama

31. avgust 2020. 16:15 Društvo Pirot Plus Online

U školama će sutra u 8 časova početi prvi čas u novoj školskoj godini. U skladu sa preporukama Kriznog štaba škole su na odgovarajući način pripremljene za prijem dece, a roditelji i deca upoznati sa pravilima ponašanja prilikom boravka u školi. Portal N1 objavljuje da je ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio da se većina roditelja izjasnila da njihova deca nastavu pohađaju u školama. Informaciju prenosimo u celosti.

Piše: N1

Ministar prosvete Mladen Šarčević ocenio je da je sve spremno za početak nove školske godine u Srbiji. Većina roditelja izjasnila se da njihova deca pohađaju nastavu u školama od 1. septembra.

Navodeći da se 97 odsto roditelja u Srbiji izjasnilo da njihova deca pohađaju nastavu u školama od 1. septembra, Šarčević je kazao da u 38 odsto škola u Srbiji, prvenstveno manjih seoskih i škola manjina, neće biti potrebe da se odeljenja dele na grupe od najviše 15 učenika kako bi se primenile epidemiološke mere.

"U 27 odsto škola doći će do delimične podele odeljenja dok će u oko 300 velikih, gradskih škola biti neophodno podeliti odeljenja", kazao je Šarčević za televiziju Pink.

On je dodao da je nastava za ceo septembar snimljena na programima Radio televizije Srbije.

Nastava u školama u Srbiji obustavljena je sredinom marta kada je zbog epidemije koronavirusa uvedeno vanredno stanje.

*Izvor: N1

Pirotske škole, takođe, će u skladu sa epidemiološkom situacijom realizovati nastavu. Pre nekoliko dana objavili smo informaciju kako će to biti u OŠ "Sveti Sava" i u Gimnaziji. Podsećamo:

Saopštenje Gimnazije Pirot: Raspored odeljenjskih zajednica

OŠ Sveti Sava - Informacije o početku školske godine

Pre početka školske godine snimljen je i edukativni film o merama prevencije za učenike.

*Video izvor: You Tube kalan OS Lazar Savatic