ČITAOCI REPORTERI (“U lavirintu”) Dag Banjica od netaknute prirode do smetlišta!

26. februar 2020. 12:22 Čitalac reporter Pirot Plus Online

Nastavljamo naš serijal!  Prenosićemo  vaše utiske, kritike , pohvale. Objavljivaćemo  vaše predloge. Ovo će, na nešto drugačiji način, biti naš pokušaj da vas starije podsetimo na emisiju Radio Pirota “U Lavirintu” da mladima pokažemo da je nekada postojao jedan demokratski Radio u kojem je jedan  novinar, štiteći prava gradjana, njihove interese, pozivao odgovorne i ukazivao na probleme.

    Tadašnji  “gazda” našeg grada je preko, inače svog, Upravnog odbora Informativnog  javnog preduzeća Sloboda, “skinuo” s programa novinara, urednika emisije , koji je nešto kasnije, u martu 2006. godine , završio kao tehnološki višak, posle 28 godina rada  ( radio je od  osnivanja)  i sa tri pune kese “uspomena”otišao na ulicu. Tako se u septembru iste godine rodio “Sport plus” kasnije Plus radio. Od 2012. godine i Portal Plus online, danas Pirot Plus online !

............................................................

    Naš sugradjanin  Milan Banković je za sada najvredniji. Očekujemo i vas. Obećavamo da ćemo objavljivati  sve  vaše “poruke” da ih tako neutralno nazovemo, i pokušavati da , ukoliko bude bilo potrebno imamo i odgovore. Naravno sve sa jednim ciljem DA PIROTU I PIROĆANCIMA BUDE BOLJE.

 Molimo vas da se ne BAVIMO PIOLITKOM. Biće prilike, imaćemo rubrike tokom predizborne kampanje !

Milan Bankovic

Mon, 24 Feb, 16:20 (2days ago)

Rešio sam da iskoristim lep dan i prošetam do Banjice natočim neku flašu vode, umijem se odmorim i vratim nazad. Put ok znamo kakav je, netaknuta priroda, žubor reke, čist vazduh...

   Stižem do onog zatvorenog bazena ili onoga što je ostalo od njega. Ne očekujem ništa specijalno da je uradjeno. Ipak, nisam očekivao da je i ono malo što je bilo ostalo uništeno.

    Pre nekih 6-7 meseci pored bazena su bila otkačena i bačena bočna vrata zajedno sa onom plastikom. Danas nema metalnog okvira, ostala samo plastika. Voda  i dalje  curi u onoj šahti, neko je to nešto budzio krpama kesama, drži ona mahovina preko koliko toliko.

    Napokon stigoh do onog otvorenog bazenčeta kod izvora. Lepo uredjen betoniran može da se sedne raskvase noge. Zahvatam vodu na onom ispustu umivam se i krećem nazad. Na samo par metara od izvora smetlište. Razbacane flaše, kese, limenke, prava katastrofa...

Moje pitanje ko je nadležan da vodi računa o tom izvoru i zašto niko ne brine.

Moje pitanje za vandale, zašto i tamo. Dozvolite ljudima da traže zdravlje u bazenu. Zašto ih na ovakav način uznemiravate i uskraćujete priliku da se možda oporave !