ČITAOCI REPORTERI! Milan Banković: Sinjac i dalje čeka vodu i put!

25. februar 2020. 13:20 Čitalac reporter Pirot Plus Online

Najavili smo ovu rubriku. Smatramo da će biti interesovanja kod vas. Stižu vaši mejlovi, pozivi. Ono što želimo da vam skrenemo pažnju, da ne ističete vaše privatne probleme. Da mogu da se tiču i vas, ali pre svega ćemo prostora davati svemu što je od opšteg interesa za sve koji žive na prostoru odakle se javljate. Podsećamo da ćemo uskoro dogovoriti  darodavca nagrada i birati "reportera meseca" dakle, nekoga od vas ko je istakao posebno značajan problem ili pohvalio neku dobru akciju.

  Milan Banković je iz Sinjca, živi u Pirotu. Veoma je aktivan, često se javlja, šaljući nam primere iz svog sela, ali i iz Pirota.   Njegove dileme, čekaju od pre desetak dana, a juče  smo dobili i nove detalje, kada je vodosnabdevanje u Sinjcu. Napominjemo da je Sinjac u belopalančkoj opštini, da nemamo ugovorenu saradnju sa njima i da zbog toga, izgleda teško stižemo do informacija.

Milan Banković

to me

Moje pitanje za nadlezne je vezano za uredjenje odnosno asfaltiranje puta u selu Sinjac, jel i taj put u planu? Osim uredjenja puta mestani istog nemaju nikakvu vodu cak ni tehnicku, niko nije zainteresovan za resavanje problema. Mogu Vam poslati kratak video snimak i par slika o nacinu na koji se voda donesena iz baste skladisti u toplim prostorijama, ista se koristi za napajanje stoke i licnu higijenu

Milan Bankovic

 

24 Feb 2020, 12:40 (23 hours ago)

Cisterna sa tehničkom  vodom nije stizala u selo i ako je to obecano

Milan Bankovic

11:45 (11 minutes ago)

   

to me

Vode za piće  u selu Sinjac trenutno ima. Napominjem da je vodovod izgradjen od para koji su mestani sami sakupili i sami se organizovali oko izgradnje prihvatnog bazena.

.............................................

 Miroslav  Marinković, direktor Kominsa, Javnog komunalnog preduzeća, Kominsa, rekao nam je pre neki dan da selo nema ugovor sa Mesnom zajednicom Sinjac i da se meštani koriste seoskim vodovodom. Poznato je da zbog toga često vodosnabdevanje zavisi od raspoloženja predsednika MZ. Uz to, jedan deo sela ima vode, dok  drugi, veoma često ostaje bez vode za piće. Preduzeće Komins nema zahtev mesne zajednice Sinjac za cisternu sa tehničkom vodom. Zbog toga su poljoprivrednici prisiljeni da vodu za svoja imanja dovoze u buradima.

 Marinković nas je uputio na Dragana Djurića, člana Opštinskog veća, zaduženog za komunalnu infrastrukturu. Još uvek ne uspevamo da se čujemo sa njim !  U toku su navodno pripreme, sednica Skupštine je danas popodne.

Poslednja info koju imam je da opstina trenutno nema sredstava za intervenciju kada je  vodovod u pitanju. Postoji predlog da se izmeni trasa vodovovoda i da deo troskova snose sami mestani.

    Što se lokalnog puta tiče, takodje još uvek nemamo odgovor. Uradjen je program za ovu godinu. proverićemo da li je uredjenje ove deonice do  Vašeg sela u planu!