ČITALAC REPORTER! Topli Do, Izvor, Sinjac... Odron, kaljuge, voda za piće

09. mart 2020. 13:30 Čitalac reporter Pirot Plus Online

    Da, i danas rubrika koja treba da nas pokrene da budemo bolji. Jeste ovo vreme različitih poruka, ali život mora de se živi.

     Javio se Miljan Stojanović, vd predsednik MZ Topli Do. Loše vreme, kiša, sneg, mraz i dogadja se ono čega se obično bojimo kada krenemo, recimo, prema Toplom Dolu, ranije i kroz Sićevačku klisuru. Sada ova druga relacija, fala Bogu, ne! Odron, ogromne stene na putu. Ko je prošao prošao, Toplodolci koji nisu, a žurili u grad,  nisu mogli.

     Zvali smo Slavišu Svilarova  direktora JP za planiranje i izgradnju. Čovek je već organizovao ekipu.

Preko programa hitnih intervencija angažovana je mehanizacija koja radi na raščišćavanju terena i ponovnom uspostavljanju saobraćaja. Radi Firma SR Piksi Pirot koja je na JN dobila poslove urgentnog održavanja, napisao nam je poruku Svilarov.

 Veoma brzo stigle su i fotografije.

      Saobraćaj je uspostavljen. Informacija za sve namernike koji bi prema selu i iz sela. Bravo!

………………................

    Drugi primer!

       Jovica V.... iz Izvora poslao nam je jutros nekoliko fotografija i video.

     Izvor posle kiše. Neka se vidi!

……………………................

Treći primer!

    Milan Banković i dalje piše. Hvala mu na agilnosti. Mi objavljujemo!

- Vode u selu Sinjac i dalje nema! Nadležni iz Opštine Bela Palanka, neki Dragan zadužen za vodu i puteve, juče je rekao, citiram:

   -  Neće da dižu uzbunu ako samo doteraju cisternu vode za njega (za mene !!!), kao da voda nikome osim njemu u selu ne treba!

   Stvarno više nema smisla ovo što se radi. Ja Vas stvarno ovim putem molim da probamo zajedno da rešimo ovaj veliki problem koji imam. Sad se u svim medijima apeluje da se poveća higijena zbog virusa, a meštani Sinjca nemaju nikakvu vodu.

  Milane, danas pun dan, mnogo posla. Obećavamo da ćemo sutra zvati Dragana Ćirića, većnika zaduženog za komunalne probleme!