Šetnja starim pirotskim ulicama! Srušio se još jedan deo kuće "Bela Mačka"!

04. maj 2020. 13:50 Gradska hronika Pirot Plus Online

Juče sam šetao  starim  pirotskim ulicama u Tija Bari - Pavla Krstića, Niška, Obilićeva, Cetinjska. Nisam sve obišao, ostale su još neke ulice u tom kraju. Možda večeras, ako vreme bude dobro.

 Tu u Ulici Braće Taskovića, kod broja 9, istorija za sebe, oronula Bela Mačka. U proteklih nekoliko meseci uradio sam nekoliko reportaža. Razgovarao sam sa direktorkom niškog zavoda, sa Bojanom Randjelovićem, pomoćnikom gradonačelnika. U toku je izrada projekta…  Podsetiću vas, a potom ću vam pokazati kako sada izgleda

STARINE! Sačuvati Belu Mačku i tragove koji svedoče o bogatoj istoriji našeg grada i ljudi koji su je stvarali!

Bojan Ranđelović: "Bela mačka" se "vraća u papire"! Zavod za zaštitu spomenika u Nišu radi elaborat i projektno tehničku dokumentaciju. Konkurišemo zajedno kod IPA fondova

Izuzetno kulturno dobro u Pirotu, kompleks “Bela mačka”, budući Muzej ćilimarstva

  "Bela Mačka" juče, jedan deo se srušio, unutra sve sito, samo još više korova i neka memla osećala se još više, možda zbog kiše koja je padala.

  Treba očekivati da će tokom proleća, posle vanrednih mera, u niškom zavodu nastaviti da rade projekat. Proverićemo. Očekuje se da jednog dana, kakva je zamisao, ovde bude Muzej pirotskog ćilima!