Čeka se zvanični “papir”! Nezvanično, ne ukida se pirotska Pritvorska jedinica!!! Četvrti put!

15. jun 2020. 07:40 Gradska hronika Pirot Plus Online

Ovih dana, vodjena je “velika borba” da se Pritvorska jedinica  u Pirotu “oslobodi pritvora” ! Višegodišnja praksa kaže da ovo nije prvi pokušaj. Naime, četvrti put zaredom, NEKO pokušava  da “zatvori” nekadašnji Zatvor i nadležnost prebaci u Niš.

 Veliku borbu vodili su prethodnici, načelnik Okruga Dragan Milosavljević, Dragan Živković, tada predsednik Okružnog suda Marina Živković,  tadašnji predsednik Suda,  upravnik  Zatvora itd.itd.

 Ovaj nedavni pokušaj imao je neku čudnu predigru u kojoj, navodno,  niko ništa precizno nije znao.

 Gradonačelnik Vladan Vasić, znao je da se Zatvor renovira, Dragana Tončić, načelnik Okruga, nije imala informaciju, Zoran Manić predsednik Višeg suda znao je da se privremeno zatvara.

  Šta je ko znao, znao, tek kada smo dobili informacije iz “naših izvora” bilo nam je jasnije.

 Tada smo i mi, na profesionalni način, krenuli u istraživanje. Čuli smo  Zorana Manića, predsednika Višeg suda,  Sonju Nešić, višeg javnog  tužioca, Srdjana Mitića, advokata . Razgovarali smo sa Dejanom Panićem, upravnikom KPZ Niš,  gospodjom Radovanović PR Uprave za krivične sankcije. Slali smo mejl tražeći detaljniju informaciju.

Ko je i zašto odlučio da zatvori pirotski Zatvor!? Pritvorenika više nema, dvorištem šetaju golubovi

Neverovatno! Više od 20 godina, Nišlije žele da ukinu pirotski Zatvor!!!

REAGOVANJA! Zašto se, "privremeno", pirotska Pritvorska jedinica našla u "zatvoru"!?

REAGOVANJA: Ko je sve "trenirao strogoću" nad zaposlenima i želeo da ukine pirotski Zatvor?

 Ovih dana, posle preseljenja pritvorske jedinice, ostalo je samo nekoliko kreveta, saznali smo informaciju da se u Ministarstvu pravde nešto”dogadja”.

 Za to vreme,  čuli smo, u prošli četvrtak i petak bilo je “usko grlo” s obzirom da je trebalo saslušavati neke pritvorenike. Oni su kao što se zna, bili već u Nišu. “Udaren” je katanac na pirotsku Pritvorsku jedinicu !

 Sporadično od nekih bolje obaveštenih ljudi, ajde, naših “insajdera” saznali smo da će se nešto, ipak, dogoditi.

   Danas smo ponovo zvali  Upravu za krivične sankcije, gospodju Radovanović, javio se neki ženski glas. Gospodja  PR bila je na terenu, a taj “ženski glas” rekao je , ili izbacio ”infobombu”! ZAUSTAVLJENA  JE ODLUKA O  UKIDANJU PIROTSKE PRITVORSKE JEDINICE.

  Kako usmena informacija ne znači ništa, a Zoran Manić, predsednik Višeg suda, koji je slao pisma u Beograd i Niš, kao i Sonja Nešić, ništa o tome precizno nisu znali.

“Ženski glas” je obećao da ćemo tokom radnog vremena dobiti mejl !

Čekajući, konačno, da stigne ta dugo čekana informacija da vam kažemo, da četvorica  komandira  u Pritvorskoj jedinici Pirot, dolaze na posao, da su ostali … ne znamo gde  i da  svi čekaju PAPIR. Neko je javio – čekajte do prvog !!

  Dejan Panić, upravnik KPZ Niš, koga sam čuo maločas, rekao mi je da ništa ne može da kaže dok ne stigne PAPIR.

   Eto, svi čekamo da u Pirot pošalju tu istorijsku Odluku o daljem načinu rada pirotske Protvorske jedinice. Tu smo saznali da će biti nekakvih izmena, kakvih videćemo !

 Za sada toliko !

 Ide na bolje, što bi rekao naš narod.

 Valja se uvek boriti dok nade ima !!