Vladimir Ilić: Pratimo zacrtane pravce razvoja Slobodne zone - proširenje, novi investitori, grinfild investicije

06. oktobar 2020. 11:32 Privreda Pirot Plus Online

Krajem juna ove godine generalni direktor kompanije Tigar A.D. Vladimir Ilić imenovan je za novog direktora Slobodne zone Pirot, nakon što je dotadašnjem direktoru Draganu Kostiću istekao mandat. 

Pored ostalih važnih tema vezanih za funkcionisanje Tigra ad, u nedavnom Presingu želeli smo da saznamo ciljeve i dalje pravce razvoja Slobodne zone Pirot. Da podsetimo da je Ilić, do imenovanja na funkciju vd direktora, dve i po godine bio član i predsednik Nadzornog odbora Slobodne zone Pirot.

Preuzeo sam veliku odgovornost, pre svega da bi se nastavio uspešan rad Zone, ali i da bi poslovanje dodatno unapredili. Biti na čelu Zone jeste dodatno opterećenje, ali sam odgovorno i profesionalno pristupio novoj funkciji. Veliko olakšanje za mene je bilo to što su pravci razvoja Zone bili unapred zacrtani, i u saradnji sa Vladom Srbije i čelnicima gradske vlasti, uspećemo da ih realizujemo. Nastavljamo da širimo Zonu na Industrijsku zonu i da uključimo još neke opštine u Okrugu, a sve u cilju povećanja dobiti, kaže Ilić. 

U prethodnim mesecima videli smo šta nedostaje, s obzirom da imamo upite, i na osnovu toga vidimo da nema dovoljno prostorija, fale grinfild investicije, a imamo mogućnost da uključimo još jednu veću kompaniju. Čekamo prave investitore, kaže Ilić i napominje da će u saradnji sa lokalnom samoupravom i Vladom biti nastavljene aktivnosti na projektu Intermodalnog terminala. 

Slobodna zona Pirot počela je sa radom 1998. godine, a većinski vlasnik  je kompanija Tigar A. D. Udeo u vlasništvu ima i Grad Pirot, kao i mali akcionari.