Održana prva sednica Gradskog veća u novom sazivu. Sednica skuštine zakazana za sredu.

07. septembar 2020. 12:59 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U velikoj sali Skupštine grada Pirota danas je održana prva radna sednica novog Gradskog veća u punom sastavu. Na dnevnom redu našlo se 13 tačaka od kojih su većnici jednoglasno usvojili 11.S'obzirom na to da je izveštaj o budžetu grada usvojen u starom sazivu, polemika o njemu nije se danas našla pred većnicima, ali će se o tome svakako raspravljati na predstojećoj Skupštini grada koja je zakazana za sredu, 9.septembra u 10 sati.  

Većnici su usvojili Plan detaljne regulacije Punkta za održavanje Državnih puteva I i II reda u zoni petlje Pirot istok, na državnom putu A4, zatim Odluku o usvajanju Koncesionog akta za poveravanje obavljanja delatnosti gradsko-prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada. Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota rekao je da će ovaj akt obezbediti sigurniji i kvalitetniji prevoz gradjana jer je trenutna situacija sa vozilima koja saobraćaju u gradskom i prigradskom prevozu jako loša. 

Usvojene su i Odluke iz imovinsko pravne oblasti, Odluka o izmeni i dopuni Osnivačkog akta Apoteke Pirot, Odluka o prenosu prava javne svojine MUP Republike Srbije Sektoru za vanredne situacije, kao i izveštaj o radu PU "Čika Jova Zmaj' za 2019./2020.godinu. 

Direktori Javnih preduzeća predstavili su Izveštaje o radu sa finansijskim izveštajima za 2019.godinu. Gradonačelnik Vasić, ocenio je pozitivno poslovanje svih javnuh preduzeća u 2019.godini sa dosta realizovanih projekata i programa. 

Zaključak o pružanju podrške JP "Vodovod i kanalizacija" u delu sprovodjenja programa KfW za izradu postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, nije razmatran na ovoj sednici dok je Prigovor P.D "Zlatko Jovanović" Pirot za nastavak dogradnje jedne od zgrada pokraj Zatvorenog bazena, odbijen kao neosnovan.