AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 18.05.2019. | objavio PlusonlineAdmin

0

Rukometašice Pirota pobedom nad Pančevkama dokazale da zaslužuju status člana Sper B lige. Oproštaj Danijele Kričak, najbolje pirotske rukometašice!

Super B liga

22.kolo Hala Kej

 Subota, 18. maj

Pirot : ŽRK Pirot – ŽRK Pančevo 30:24 ( 14:15)

ŽRK “Pirot”- ŽRK ”Pančevo”:   Mar. Tošić,  Potić, Spasić,  Savić  , Stojanović 3 ,  Ćirić 4 , Selena Tančić 2,  Simona Tančić (K)  5,  Kričak 6,  Zdravković,  Randjelović,  Stoilkov , Grozdanova  1,  Antić, Djordjević  9.

 Igrač utakmice  Miljana Djordjević  ŽRK Pirot)

   Neobična utakmica, još neobičniji oproštaj od ovog prvenstva. Najpre, opterećenje neizvesnom situacijom, naime još uvek se u RSS ne zna šta će se dogoditi. Da li će biti reorganizacije takmičenja, da se Super B liga podeli na dve grupe, da li će iz Lige ispasti tri ili četiri ekipe. Za naš tim prve dve opcije su dobre, treć da ostane ova lK/Liga, da ispadaju 4 ekipe, tada bi se ŽRK Pirot potpuno nezasluženo našao u nižem rangu. Ostaje da se čeka. Nije prvi put.

  Pančevke su  u prvom poluvremenu  bile u vodjstvu do 23. minuta kada je Pirot  izjednačio na 11:11, a odmah zatim i prvi put poveo. 

U nastavku potpuno drugačija igra našeg tima. Do 40. minuta ekipe su se smenjivale u vodjstvu, Pirot je iznednačio na 20:20 što je od Pančevki bilo sve. Krenule su Miljana Djordjević, Kričak, sestre  Tančić,  Ika Ćirić, Gerganova , Ivana Savić I Pirot je u 51. Minutu vodio sa 27:21.  Do kraja je Nina Tošić uvela u igru i devojčice sa klupe, što je bilo veoma simpatično.

Ovaj meč pamtiće rukometašice Pirota, ljubitelji rukometa u gradu, po oprštaju izuzetne devojke i rukometašice Danijele Kričak. Ona će sa suprugom živeti u Prokuplju. Rodjena je u Blacu i danas se oprostila od pirotskog tima. Sakrivala je suze! Maka Ilić je u zagrljaju sa Kričakovom oprostila se od najbolje rukometašie pirotskog tima u ovoj sezoni.

  Najbolja rukometašica utakmice, Miljana Djordjević, žali za nekim mečevima u kojima je njen tim bio bolji rival, ali je na kraju bio poražen.

   U finišu prvenstva dogadjali su se nažalost očekivani rezultati. Izuzetna ekipa ORK Beograda pala je na ispitu časti i pustila Kučevo, koje se kao i Pirot bori za opstanak. Kučevljanke su, zamislite pobedile u Beogradu ! !!

 Marko Kostić, trener Pančevki bio je oduševljen igrom Piroćanki u ovoj sezoni i smatra da, ukoliko ispadne Pirot, da će to biti šteta za srpski rukomet.

Nina Tošić, trener naših rukometašica bila je pomešanog raspoloženja. Radost zbog pobede, nad kojom se nadvila neizvesnost o ishodu prvenstva !

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline