Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 29.05.2019. | objavio Plusonline

0

Dr Žarko Todorović, “Najbolje za Pirot”: Tražimo na uvid informacije o radu lokalne samouprave! Milan Popović: Postupili smo u skladu sa zakonom!

Konferenciju za novinare  danas je održala odbornička grupa “Najbolje za Pirot”.

Dr Žarko Todorović je u uvodu rekao da ova odbornička grupa u skladu sa principima delovanja teži poštovanju zakonitosti u radu lokalne samouprave. Todorović se pozvao na zakonske odredbe Statut grada i Poslovnik koji regulišu prava da odbornik bude obaveštavan o pitanjima od značaja, kao i da dobija podatke koji su mu potrebni za rad. U tom cilju odbornici “Najbolje za Pirot” podneli su zahteve za dostavljanje informacija od javnog značaja. Imajući to u vidu, prigovorili su na rad predsednika Gradske skupštine, kao i načelnika Gradske uprave. 

Todorović je rekao da su se njihova nastojanja nastavila i na sednici Skupštine grada. Zahtevali se da se njihovi prigovori unesu kao dopuna dnevnog reda, ali je predsedavajući odbio.

Poštujući profesionalni princip da se u okviru istog izveštaja čuje i druga strana, obratili smo se za odgovor Milanu Popoviću, predsedniku Gradske skupštine i Draganu Stankoviću, načelniku Gradske uprave. 

Odbornička grupa Najbolje za Pirot tražila je da im se dostave ugovori o izdavanju i pravima službenosti prolaska na parcelama javne svojine u selima Jelovica i Dojkinci.

Dragan Stanković, načelnik Gradske uprave, kaže da su na njihov zahtev postupili u skladu sa zakonom. 

– Po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja predviđeno je da ne mora da se omogući pristup informacijama ukoliko se radi o informaciji koja je objabvljena i dostupna, već se potražioci informacija upute na izvor objavljene informacije. Po navedenom zakonu predviđeno je i pravo na žalbu povereniku za informacije od javnog značaja, objasnio je Stanković.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline