ZZJZ: U Pirotskom okrugu 49 pozitivnih na COVID 19, u Pirotu 34

22. april 2020. 15:49 Korona virus Pirot Plus Online

Zavod za javno zdravlje Pirot i Gradski štab za vanredne situacije poslali su saopštenje o aktuelnoj situaciji kada je broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u pitanju. Saopštenje prenosimo u celosti:

Na području Okruga od početka epidemije ispitano je 258 uzoraka, a registrovano je 49 pozitivna slučaja na Covid19, u Pirotu 34, u Babušnici 14 i Beloj Palanci jedna osoba.

Broj obolelih, tačnije, onih slučajeva koji imaju simptome virusa Covid 19, a bili su u bliskom kontaktu sa laboratorijski potvrđenim slučajevima, je 270 i svi su u izolaciji.

Od početka epidemije, ukupan broj preminulih od koronavirusa je 8, od toga u Pirotu 6, u Babušnici 1 i Beloj Palanci 1. 

U pirotskoj bolnici trenutno su hospitalizovana 3 obolela lica i svi su u stabilnom stanju. Danas je jedan pacijent prebačen u KC Niš. 

Čekamo rezultate za 2 uzorka, koja su ranije poslata, a 30 briseva koje smo uzorkovali prethodna dva dana, biće poslati na analizu sutra. 

Dnevno se prosečno uzorkuje od 10 do 20 lica na nivou okruga.

Epidemiološka situacija je nesigurna naročito u opštini Babušnica, gde se iz dana u dan registruje sve veći broj obolelih, s obzirom da se zadnjih sedam dana sprovodi intenzivnije testiranje.

Zavod za javno zdravlje Pirot

Štab za vanredne situacije Pirot