FSS doneo odluku o popunjavanju Super i Prve lige Srbije

30. jun 2020. 18:11 Sport Pirot Plus Online

Zvanično: Novi Pazar u Superligi. Dubočica, Sloga iz Kraljeva, Radnički iz Sremske Mitrovice i Loznica su novi prvoligaši

Na Kopaoniku je održana treća sednica Skupštine Fudbalskog saveza Srbije za mandatni period 2019 – 2023. kojom je predsedavao Slaviša Kokeza, predsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Predstavnici fudbalske Srbije usvojili su Izveštaj o radu Fudbalskog saveza Srbije između dve Skupštine, kao i finansijsko poslovanje.

Usvojena je Radna verzija Strategije Fudbalskog saveza Srbije za period 2020 – 2025).

Umesto Slobodana Ilića, bivšeg predsednika RZS,  novi član Izvršnog odbora FSS je Bojan Pavićević.

Skupština je usvojila predlog predsednika Slaviše Kokeze da se uputi jednokratna pomoć za 47 fudbalera (u dinarskoj protivvrednosti po 500 evra), bivše igrače Donjeg Srema, Borca i Jagodine.

Po završetku Skupštine održana je sednica Izvršnog odbora FSS. 

Kompletirana je i lista učesnika Super lige Srbije za sezonu 2020/21. Umesto Grafičara, koji nije dobio licencu za takmičenje, u eletni je rang srpskog fudbala uskočio je - Novi Pazar. 

Klub iz Raške je sezonu u Prvoj ligi Srbije okončao na 10. mestu, sa 13 bodova manje od Metalca, poslednjeg tima koji na osnovu tabele napredovao, ali na današnjoj sednici Izvršnog odbora FSS, održanoj na Kopaoniku, dobio mesto u visokom društvu. 

Tako će Novi Pazar biti poslednji, dvadeseti tim, koji će se od narednog ciklusa takmičiti u Superligi. Ovo je Pazaru povratak u Super ligu posle tri godine. 

Inače čelnici FSS-a odlučili su da pomere početak naredne sezone Super lige za jednu sedmicu. Prvobitan plan podrazumevao je start 25. jula, ali je posle sastanka na Kopaoniku saopšteno da će prvenstvo početi 1. avgusta. 

Istovremeno će Prva liga Srbije početi 15. avgusta. Imaće i ona novi izgled, odlučeno je da upražnjena mesta popune Dubočica iz Leskovca, kraljevačka Sloga, Loznica i Radnički iz Sremske Mitrovice. 

Preuzeto sa portala Fudbalskog saveza Srbije