Žreb, ponovo, nije na strani pirotskog šampiona. Prvi protivnik na Premijer ligi u Šangaju-Mohamed iz Egipta! Ako Uroš pobedi, čeka ga drugi na svetu, Hrvat Ivan Kvesić!

07. jun 2019. 10:38 Sport Pirot Plus Online

Možemo samo da zamislimo kako provode ove dane do početka borbi naši šampioni Nenad Djordjević i Uroš Mijalković.

Posle treninga koje su u Beogradu radili Neša i Uroš, dugog putovanja do Dohe gde su bili gosti Mirne i Saše, Mitića, "brod za Šangaj" uplovio je u luku u sredu. Juče i danas Neša i Uroš trenirali su čekajući subotu. Vremenska razlika bila im je veliki problem. Da li će uspeti da se aklimatizuju videćemo.

Nenad Djordjević je u porukama koje dobijamo izdvojio najpre to kao problem.


  • Uroš je spreman, "puca od snage" ovde smo, tajkodje, dva dana dobro radili, raspoloženje je dobro. Stalno smo sa našim takmičarima i trenerima, atmosfera je dobra. Danas su počela prva takmičenja. Pratićemo, da bi se privikli i na ambijent. Hala gde se održava Premijer liga je najsavremenija. Šangaj je predivan grad. Pozdravljamo naše Piroćance, Uroš će se boriti za njih, za sve one koji ga prate, za sebe i bodove naravno. Samo da nas i taj žreb konačno posluži, poručio je Nenad Djordjević

Nešina poruka stigla je po našem vremenu noćas. Danas smo na sajtu WKF federacije saznali parove. Uroš je slobodan u prvom kolu. U drugom, u subotu, boriće se sa Ramadanom Muhamedom iz Egipta, koji je 48 na rang listi.

Ukoliko pobedi Egipćanina, našeg šampiona u trećem kolu očekuje pobednik iz meča Ivan Kvesić Hrvatska – Wu Chun Wei Kineski tajpeh. Kvesić je na drugom mestu svetske rang liste, njegov protivnik je 28. na svetu.

Subota, 8.jun je značajan dan za pirotski sport. Naš Uroš Mijalković boriće se na najjačem svetskom takmičenju u kareteu . Malo je prilika da se neko od Piroćanaca, u bilo kojoj oblasti, nadje na ovakvom dogadjaju gde predstavlja svoj grad i državu!!