Zoran Nikolić: Menjamo grad i sela “iz osnova”! Zamenili smo desetine kilometara vodovodnih i kanalizacionih cevi. Završavamo Fabriku vode.I ove godine poslovali smo pozitivno!

21. decembar 2018. 17:30 Gradska hronika Pirot Plus Online

Danas na našem Portalu "zaokružujemo" razgovore sa direktorima javnih preduzeća. U rubrici Presing možete videti razgovore sa Nebojšom Ivanovom-Regionalna deponija, Bobanom Tolićem-Komunalac, Zoranom Nikolićem -Vodovod i kanalizacija, Slavišom Svilarovom -Preduzeće za planiranje i Bratislavom Ćirićem Toplana.

Kako bi vam omogućili da detaljnije pratite odredjene teme iz razgovora, mi smo ih izdvajali i postavljali na našem "zidu".

Zoran Nikolić, direktor JP Vodovod i kanalizacija, na početku razgovora govorio je o investicijama, kojih je poslednjih godina bilo i koje su umnogome doprinele, ne samo kvalitetnijem i vodosnabdevanju, već i izgradnji nekih postrojenja veoma značajnih za rad. Saradnja sa nemačkom razvojnom bankom KfW donela je pod povoljnim uslovima značajna sredstva, deo su donacije, ali i omogućila ljudima iz ovog Javnog preduzeća da na brojnim edukacijama steknu znanja koja će im ubuduće biti veoma bitna za realizaciju projekata.

Jedna od značajnih investicija u ovoj godini je izgradnja mini Fabrike vode u Berilovcu. Završetkom radova više neće biti strepnje u Tija Bari, da li će posle padavina biti zamućenja vode.

Investicija je vredna 1.386.000 evra, a na medjunarodnom tenderu posao je dobilo Jedinstvo iz Užica. Podsetili smo i na Monitoring koji je takodje uradjen sredstvima iz Projekta sa KfW bankom.

Za današnji "post" izdvajamo i detalje o finansijskom poslovanju, smanjenom broju radnika, opremi ...

Predstoji nam da objavimo deo iz Presinga gde smo govorili i zaradama, solidarnoj pomoći, Postrojenju za prečišćavanje vode...