Značajna priznanja Piroćancima VIDEO

15. septembar 2014. 11:01 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Najboljima u Niškom, Pirotskom i Topličkom okrugu danas je u Gradskoj kući u Nišu dodeljeno prestižno priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“, za istaknute rezultate u oblastima privrede i javnog života.

Nagrada nosi ime uglednog preduzetnika, dobrotvora i zadužbinara iz 19. veka, koji je dao veliki doprinos izgradnji moderne srpske države.

Dobitnici priznanja su određeni u saradnji sa nadležnom regionalnom privrednom komorom i novinarima koji svakodnevno prate zbivanja i formiraju širi spisak kandidata u 20 kategorija. Stručna komisija donosi krajnju odluku. Cilj ove akcije je pokazivanje da i u vremenima tranzicije i sveprisutne krize postoje pojedinci, preduzeća i ustanove koji idu u korak sa Evropom i svetom, kako bi njihovi uspesi predstavljali primer i podsticaj drugima.

Dobitnik ove prestićne nagrade je Vladan Vasić, predsednik opštine Pirot koji je dobio priznanje kao Lider privrednog ambijenta Regiona. Medju dobitnicima prestižne nagrade iz Pirotskog okruga su i Kompanija Tigar tyres Pirot – kao Izvoznik godine u Regionu, nagradu je u ime kompanije primio Dragan Kostić, predsednik Regionalne privredne komore Niš i Slobodna zona Pirot – kao Najbolja u privlačenju investicija u Regionu, nagradu je primio direktor Dragan Kostić.

Za kvalitetno informisanje i društvenu odgovornost iz okruga je nagradjen Boban Mitić, direktor Pi kanala . Nagradjeni su i Ninoslava Aleksić, upravnik filijale Rajfajzen banke u Pirotu - Najbolji bankar u Regionu.

Iz Pirotskog okruga priznanja su dobili i Srdjan Pavlović, vlasnik Obuća Pavle, Bela Palanka - Najbolji industrijalac u Regionu i Farma muznih krava porodice Cvetkov iz Dimitrovgrada - Najbolja farma u Regionu.

Inače, nagradu „Kapetan Miša Anastasijević“ već 14 godinu najuspešnijim pojedincima, preduzetnicima i institucijama dodeljuju agencija „Media invent“ i Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, Univerzitet u Beogradu i nadležna regionalna privredna komora, u okviru projekta „Put ka vrhu“, koji prati i afirmiše preduzetništvo, analizira, ocenjuje i vrednuje ostvarene rezultate u društvenom i privrednom životu. Priznanje se sastoji od povelje i zlatnika sa likom kapetana Miše Anastasijevića, koji je izradio akademski vajar Ljubiša Mančić.

Nagradjeni nisu krili zadovoljstvo, ali su istakli, da je to lična obaveza, ali i podsticaj za sredinu u kojoj žive.

Vladan Vasić, predsednik Opštine Pirot

Dragan Kostić, izvršni direktor Salobodne zone i predsednik RPK

Boban Mitić, direktor RTV Pi kanal

Priznanja su uručivali Pero Zubac poznati pesnik i član Žirija i Dragan Kostić, predsednik Regionalne privredne komore.

Nagradjeni ulaze u širi izbor za republičke nagrade "Kapetan Miša Anastasijević".