Zimska služba spremna za predstojeću sezonu

04. decembar 2012. 13:09 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Zimska služba organizuje svoj rad u periodu od 15. novembra do 30.marta. Za organizaciju rada zimske službe, na području opštine Pirot, zaduženo je JP "Komunalac". Boban Tolić, zamenik direktora našeg javnog preduzeća kaže da je obezbedjena odredjena količina soli, a takodje je I mehanizacija spremna

- Prošle godine prvi put je napravljen dogovor sa Direkcijom za izgradnju, da Komunalac bude organizator zimske službe na području opštine, uz činjenicu da kada to ne može da se postigne samo sopstvenim snagama i mehanizacijom, angažujemo firme koje mogu da ogovore zahtevima. Takav je plan i za ovu sezonu, kaže Tolić.

U proseku za nesmetan rad zimske službe neophodno je oko 50 tona soli uz odredjenu količinu rizle I kalcijum hlorid kojim se tretiraju betonske površine na trgovima I behaton trotoari. Aktivnosti zimske službe podeljene su u nekoliko faza. U prvoj fazi obezbeđuje se prohodnost trotoara, trgova, pešačkih zona I mostova.

Što se tiče preduzeća, ustanova, drugih pravnih lica i preduzetnika kao i fizičkih lica, njihova je dužnost da se staraju o uklanjanju snega i leda sa površina koje koriste, kao i sa javnih površina koje su u neposrednoj funkcionalnoj vezi sa površinom koju koriste.