Zdravstveni radnici zaposleni u pirotskom zdravstvu ovogodišnji dobitnici Specijalne nagrade grada Pirota "28.decembar"

28. decembar 2020. 17:19 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Nakon sednice Skupštine grada, u sali Doma kulture, danas, 28.decembra skromno je obeležen i Dan grada Pirota. 

Zbog epidemiološke situacije i celokupnog stanja u društvu, ove godine nije organizovana tradiocionalna Svečana akademija, na kojoj se nagradjuju zaslužni i najuspešniji u našem gradu. 

Skromna ceremonija upriličena je tek da se oda priznanje onima koji su u ovoj teškoj godini, bili na "prvoj liniji fronta" .

Na početku, prisutnima se obratio Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota koji je izmedju ostalog čestitao sugradjanima Dan grada i predstojeće praznike, ali i potsetio na sve nedaće sa kojima se suočavamo od marta meseca odlezeće godine. Bez obzira na sve probleme, zaključuje da su se mnogi zacrtani planovi i projekti, u okviru Lokalne samourave, ipak realizovali. 

Gradjanima Pirota predstojeće praznike i bolju 2021.poželela je i Dragan Tončić, načelnica Pirotskog upravnog okruga. Ona je potsetila da je Grad Pirot odlučio da sve sredstva za organizaciju Dana grada i Nove godine preusmeri u humanitarne svrhe. Više od milion dinara biće rasporedjeno ugroženim pojedincima i porodicama, izmedju ostalog. Još jedan primer dobre prakse na kakve  smo navikli. 

Bravo za Pirot!

Jedinstvena nagrada Grada Pirota "28.decembar" dodeljena je zdravstvenim radnicima i zaposlenima u Pirotskom zdravstvu. Oni su već mesecima u direktnoj borbi sa korona virusom. U ime nagradjenih, posebno priznanje, gradonačelnik Pirota Vladan Vasić uručio je direktorima zdravstvenih institucija. 

Ispred zaposlenih u Opštoj bolnici Pirot nagradu je primio dr Goran Petrović, direktor, kao i dr Elizabeta Aleksić, direktorka ZZJZ Pirot i Radovan Ilić, direktor Doma zdravlja Pirot, ispred zaposlenih u ovim institucijama. Ilić se i obratio u ime nagradjenih.

Ilić se zahvalio u ime svih zdavstvenih radnika i potsetio da su se svi zaposleni u zdravstvu, od pomoćnih radnika do lekara,  borili i da će se boriti do samog kraja, kako bi zajedničkim snagama pobedili trenutnu situaciju.