Zdenko Cvetković: Za besplatne vaučere od 15000 dinara do sada su se prijavila 503 gradjana. Najveće interesovanje za Soko, Prolom i Lukovsku Banju

01. jul 2022. 11:51 Društvo Pirot Plus Online

Vaučeri za letovanje u Srbiji 2022. godine u iznosu od 15.000 dinara mogu se iskoristiti u više od 2000 ugostiteljskih objekata širom naše zemlje, a prijavljivanje gradjana u poštama Srbije počelo je pre par dana. 

Tragom ovih informacija, dogovorili smo razgovor sa Zdenkom Cvetkovićem, pomoćnikom direktora JP Pošta, područne jedinice u Pirotu, koji je rekao da je interesovanje veliko, a da su se do sada u poštama u Pirotu prijavila 503 korisnika, u Dimitrovgradu 47, a u Babušnici 118.

Ovi brojevi odnose se na nove korisnike koji su se prijavili za vaučere od 15000 dinara. Gradjani koji su se već ranije prijavili za vaučer od 5000 dinara, mogu se prijaviti za dodatnih 10000 dinara, tako što će podneti kopletnu novu dokumentaciju, a rok za korišćenje tih vaučera je nakon 30 dana od datuma nove prijave. 

Cvetković je rekao da trenutno nema gužvi na šalterima u poštama, a da najveće interesovanje vlada medju najstarijim stanovništvom - penzionerima, oko 80 posto prijavljenih. 

Piroćanci se najviše interesuju za okolne banje i to Soko Banju, Prolom Banju i Lukovsku Banju. 

Nakon razgovora, obišli smo i šaltere Glavne pošte u centru grada na kojima su gradjani podnosili dokumentaciju za prijavu i informisali se o letovanju u Srbiji. 

Kako bi se prijavili, građani treba da podnesu popunjenu Prijavu za dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje ugostiteljskih usluga u ugostiteljskim objektima u 2022. godini koju će dobiti na šalteru pošte i prilože potrebnu dokumentaciju.

Građani su dužni da na prijavi i potvrdi dobijenoj od šalterskog službenika provere tačnost podataka koji se odnose na lične podatke (ime, prezime, JMBG, adresa za dostavu vaučera), kao i naziv ugostiteljskog objekta koji su rezervisali.

Ministarstvo turizma objavilo je spisak ugostitelja kod kojih će vaučeri moći da se iskoriste. Medju popularrnim destinacijama gde bi mogli da se iskoriste vaučeri za odmor nalaze se Zlatibor, Vrnjačka Banja, Banja Koviljača, Srebrno jezero, Belocrkvanska jezera, Divčibare, Banja Vrujci, jezero Golubac, Gamzigrad, Crni vrh, Mataruška Banja, Ribarska Banja, Prolom Banja, Sijarinska Banja, Niška Banja, Kopaonik, Sokobanja, Palić, Gornja Trepča, i drugi ugostiteljski objekti u mnogobrojnim gradovima. 

Detaljan spisak od 85 opština i gradova može se pronaći na sajtu Ministarstva turizma i telekomunikacija. 

Rok za korišćenje vaučera u iznosu od 5.000 dinara je 20. novembar 2022, a rok za korišćenje vaučera u iznosu od 10.000 dinara je 31. oktobar 2022. godine.